4.7 C
Belgrade
27/11/2022
kutak za mlade Srbija

BEOGRADSKI MEDJUNARODNI MODEL UJEDINJENIH NACIJA – BIMUN 2012

Udruzenje za Ujedinjene nacije Srbije

Deveta medjunarodna studentska konferencija

BEOGRADSKI MEDJUNARODNI MODEL UJEDINJENIH NACIJA – BIMUN 2012

u Beogradu od 15. do 18. marta 2012. godine

Na skupu ce ucestvovati studenti drustvenih nauka iz celog sveta.

BIMUN studentima pruza mogucnost da u praksi bolje upoznaju aktuelna medjunarodna pitanja i nacine njihovog resavanja u okviru UN, da primenjuju osnovna diplomatska nacela, kao i doprinosi razvijanju njihovih licnih vestina (javnog nastupa, pregovaranja, vodjenja debate i postizanja kompromisa).

Studenti preuzimaju uloge diplomata UN, predstavljaju razlicite zemlje i raspravljaju o aktuelnim svetskim temama. Ucesnici kao delegati razradjuju strategiju, pripremaju rezolucije, pregovaraju i resavaju konflikte, u skladu sa procedurom UN.

„BIMUN 2012“ bice prilika za nova iskustva, diplomatske debate i povezivanje mladih lidera iz Srbije, regiona i drugih zemalja. Radni jezik BIMUN konferencije je engleski.

Na Konkurs za „BIMUN 2012“ mogu se prijaviti studenti i postdiplomci fakulteta drustvenih nauka (starosti do 29 godina), koji dobro znaju engleski jezik, uz obavezu da popune Aplikacioni formular i napisu motivaciono pismo (do 250 reci).

Broj mesta je ogranicen – prijavite se na vreme!

Prijavljivanje: od 05. novembra 2011. do 25. januara 2012. godine.

Najbolji ucesnici ce dobiti novcanu nagradu i ucesce na projektu „BIMUN plus“.

Za dalje informacije o konferenciji BIMUN 2012 i proceduri prijave za odredjeni komitet, posetite sajt: www.bimun-unaserbia.org .

Slične vesti