17.1 C
Belgrade
08/06/2023
region

BBC-jev EKSKLUZIVNI NOVINARSKI SEMINAR

Rok za prijavu za ekskluzivni trostepeni BBC novinarski seminar ističe 2. februara 2012, pa pozivamo novinare i urednike medija u Srbiji da se prijave. Seminar se organizuje u 2 ciklusa od 5 radnih dana tokom 2012. Polaznici ce imati priliku da neposredno rade sa BBC-jevim mentorima , a za najuspešnije će se organizovati petodnevna studijska poseta različitim medijima u evropskim zemljama, tokom koje će imati priliku da prate rad internacionalnih medija u evropskim prestonicama. Seminar organizuje BBC World Service Trust u okviru projekta koji finansira EU “Podrška medijima u oblasti evropskih integracija“.

Seminar je predviđen za novinare i urednike koji su u potpunosti ili delimično specijalizovani za bilo koje relevantne medijske teme – od izveštavanja o konkretnim političkim ili ekonomskim pitanjima, preko dopisnika iz pojedinih regiona, do zdravstva, prosvete, kulture ili drugih tema. Seminar, kroz kombinaciju praktičnog rada, razmene iskustava i savremenu novinarsku teoriju, organizovan je tako da omogući polaznicima iz svih vrsta medija – štampe, radija, televizija, online i agencija – da razviju svoje profesionalne veštine i znanja, kroz upoznavanje najsavremenijih novinarskih metoda, tehnika i principa rada. Seminar je besplatan, a svi troškovi su pokriveni.

Prva dva stepena organizuju se u prvoj polovini godine, po sledećem rasporedu:

Prvi stepen
Beograd, 5 – 9 mart
Novi Sad, 12 – 16 mart
Kragujevac, 19 – 23 mart
Niš, 26 – 30 mart
Užice, 2 – 6 april
Novi Pazar 9 – 12 April
Vranje, 17 – 20 april
Zaječar, 23 – 27 april

Drugi stepen
Beograd, 14 – 18 maj
Novi Sad 21 – 25 maj
Kragujevac, 28 maj – 1 jun
Niš, 4 – 8 jun
Užice, 11 – 15 jun
Novi Pazar 18 – 22 jun
Vranje, 25 – 29 jun
Zaječar, 2 – 6 jul

Molimo Vas da se prijavite za Vama najbliži grad.

Treći stepen biće organizovan u drugoj polovini godine, za kada je predviđen boravak najuspešnijih polaznika u medijima u evropskim gradovima, gde će, kroz neposrednu saradnju sa tamošnjim mentorom iz iste oblasti u istom tipu medija, neposredno steći iskustvo o radu u savremenom medijskom okruženju.

Pravo prijavljivanja imaju svi aktivni, profesionalni novinari i urednici u medijima u Srbiji, sa iskustvom od najmanje 3 godine, ukoliko su specijalizovani za određenu oblast. Znanje engleskog jezika je prednost. Broj mesta je ograničen. Prijave, sa motivacionim pismom i profesionalnom biografijom, poslati na adresu maja@eumediafund.rs.

Slične vesti