22.3 C
Belgrade
01/06/2023
region rezultati konkursa vesti

Banatsko pero 2012-Rezultati konkursa

На Књижевни конкурс Библиотеке „Бранко Радичевић“ и Клуба књиге из Житишта, „Банатско перо“, дванаести по реду, стигло је1590 радова- 182 приче, 765 песама и 643 афоризама од 313 аутора. Жири, у саставу Александар Чотрић, председник, Милан Мицић и Велемир Грубачки, чланови, одабрао је радове следећих аутора који ће бити  објављени у Зборнику :

ПРИЧЕ:Славице Јовановић из Мачванског Прњавора, Душана Мијајловића Адског из Ниша, Милана Јовановића из Минхена, Ивана Деспотовића из Београда, Даринке Крунић Бјелице из Обреновца, Драгане Ђурковић Тошић из Чачка, Татјане Мирћић из Шапца, Фране Франчича из Пирана, Шимонија Ђарматија из Београда, Ђуре Шефера Сремца из Руме, Маја Даниловића из Новог Београда, Дајане Губишић из Честерега, Стојанке Милин из Зрењанина, Милорада Бибина из Зрењанина, Зорана М. Јовановића из Лесковца, Драге Мирјанића из Темишвара, Љубице Вуков Давчик из Суботице, Слободана М. Стефановића из Београда, Драгутина Видачића из Житишта, Драгана Матејића из Крушевца и Богдана Кукоља из Житишта;

ПЕСМЕ: Искре Пеневе из Новог Београда, Невенке Пупек из Доње Бистре-Хрватска, Катарине Фиаменго из Новог Београда, Марине Адамовић из Ниша, Марине Дробњаковић из Новог Сада, Татјане Дебељачки из Ниша, Татјане Дан Ракић из Пожеге, Тамаре Хрин из Руског Крстура, Горана Гаталице из Загреба, Ксеније Шупић из Ужица, Маје Фамилић из Новог Сада, Гордане Јовановић Шарић из Шимановаца, Гроздане Црепајац из Банатских Карловаца, Анастасије Коцић из Ниша, Љиљане Фијат из Новог Сада, Дуње Карановић из Београда, Мирослава Митковића из Ниша, Љубомира Кокотовића из Банатског Карађорђева, Драге Мирјанића из Темишвара, Драгице Грбић Драге из Вишеграда, Милана Вишњића из Кучева, Слободана Ђекића из Вршца, Зорана Додеровића из Новог Сада, Ержебете Фехер Лизе из Вршца, Јасне М. Стојановић из Ћуприје, Бојана Кривокапића из Новог Сада и Ани Стојкове Иванове из Пловдива.

АФОРИЗМИ: Василија Јовановића из Руме, Андреје Пауновића из Београда, Славице Јовановић из Мачванског Прњавора, Биљане Димитријевић Мартинов из Зрењанина, Мирјане Антић из Јагодине, Љубомира О. Вујовића из Београда, Слободана М. Стефановића из Београда, Милада Обреновића из Рогатице, Жељка Марковића из Чачка, Далибора Дрекића из Борче, Борана Поповића из Шапца, Веселина Гајдашевића из Фекетића, Милојка Бандуке Јововића из Подгорице, Веселина Милићевића из Врбаса, Драгана Матејића из Крушевца, Живка Продановића из Загреба, Томислава Ђокића из Параћина, Борисава Трајковића из Сомбора, Драгутина Јокића из Клења, Илије Веселинова из С. Паланке, Живана Лукића из Београда, Драге Мирјанића из Темишвара, Зорана М. Јовановића из Лесковца, Зорана Додеровића из Новог Сада и Бранка Антића Гулита из Банатског Карађорђева.

Промоција новог Зборника, проглашење најбољих радова и додела Диплома најуспешним ауторима биће током друге половине октобра у Житишту. Организатори се захваљују свима који су узели учешће на овогодишњем књижевном конкурсу а честитке упућује ауторима чији ће радови бити објављени у Зборнику.

Slične vesti