0.5 C
Belgrade
28/01/2023
kutak za mlade muzika Srbija vesti

„B-ton“ radio – nova online underground radio stanica

Projekat „B-ton“ radio, je live stream portal koji ce okupiti sve segmente urbane underground kulture na jednom mestu u cilju njenog promovisanja, prezentovanja novih radova slusaocima, edukacija slusalaca na polju njihovih interesovanja vezana za urbanu kulturu, kao i pracenje stranih aktuelnih trendova iz svih delova sveta, a sve u cilju ozivljavanja underground scene, i davanja prostora novim i mladim umetnicima za prezentovanje svojih ideja, radova, najavu dogadjaja, organizaciju event-ova razlicitih tipova u okviru sfere delovanja i omogucavanja predstavljanja razlicitih projekata interaktivno, jer je ideja da ceo program radija bude interaktivan. Smatramo da je feedback ono sto je nestalo i da je to ono sto moramo da vratimo da bi olaksali dalji napredak underground umetnosti.

„B-Ton“ radio, je online radio stanica koja bi se bavila underground i subkulturom i ukljucivala bi sve muzicke pravce tog tipa (soul, rnb, jazz, rock, punk, alternativ, reggae, electro, dub step, drum`n`bass, HC, metal…), extreme sportovi, fashion i lifestyle, prenose svirki alternativnih bendova iz njihovih prostora za vezbanje kako bi moglo da se autenticno prenese energija na talase radija i koju ce sponzorisati „Hill river studio“, DJ live act-ovima, saradnja sa mnogim portalima slicnog opredeljenja (Urban bug, trablmejker, RokSerbia…) u okviru emisija najave desavanja i noviteta, emisije sa poznatim umetnicima iz sveta slikarstva, vajarstva, dizajna, konceptualne umetnosti, izvestaji sa raznih zurki i dogadjaja, intervijui sa poznatim licnostima i bendovima, autorske radio drame po uzoru na „radiolab“ i jos dosta toga.

Vecinu autorskih emisija vodice ljudi koji su vec afirmisani u svojim oblastima tako da je koncept cele radio stanice usmeren ka promociji aktuelih desavanja u Srbiji, a i pracenju novih svetskih trendova iz navedenih oblasti.
Takodje planiramo saradnju sa muzickim festivalima sirom Srbije u cilju predstavljanja programa i izvodjaca samih festivala.

Radio i sajt krecu sa radom od 1. septembra, i sajt ce biti okacen u toku sledeceg meseca od kad se planira i jaka medijska kampanja putem navedenih portala kao i mnogih drugih na kojima bi bila placena reklama u vidu banera ili „play“ dugmeta na home stranicama, kao i izrada sticker-a, flajera, plakata, takodje i FB, myspace, twiter i ostale internet promocije. Autori samih emisija su takodje reklama sami za sebe jer su svojim dosadasnjim radom i aktivnostima u svojim bransama vec zauzeli svoja mesta na sceni koju pratimo.

Jos uvek istrazujemo nove nacine za promociju radija i programa koji bi smo prezentovali, kao i nove programe koje bi mogli prezentovati slusaocima. Uvek smo u potrazi za necim novim i necim sto se do sad nije culo na nasim prostorima.

sajt radija :

http://betonradio.rs/

Slične vesti