16.8 C
Belgrade
15/06/2024
promocije Srbija

Autorke nisu prisutne

Omladinski centar CK13 vas poziva na književni program “Autorke nisu prisutne”, koji se održava u okviru projekta “Paket aranžman”.

Ove godine su kroz format “Autor nije prisutan” mladi urednici i urednice predstavili desetak različitih književnika i samo jednu književnicu. Zato će poslednji program ovog tipa u ovoj sezoni doneti književno veče koje će pre svega biti posvećeno mladim spisateljicama i pesnikinjama sa našeg govornog područja.

“Smatramo da je poslednjih godina sve izraženije to da se na jugoslovenskom području pojavljuje jako puno kvalitetnijih autorki, koje su na neki način i nositeljke novije književne scene. Imaćete prilike da čujete poeziju i prozu dvadesetak različitih imena, a sama činjenica da taj broj neće biti dovoljan da se obuhvate sve autorke novije generacije, dovoljno govori u prilog prethodne rečenice.” – kaže Đorđe Majstorović, urednik književnog programa CK13.

Izbor iz poezije prirediće mladi pesnici Goran Stamenić i Bojan Todorović, dok su za prozu zaduženi Damir Bojić i Đorđe Majstorović.

Program “Autor nije prisutan” je deo projekta “Paket aranžman”, podržanog od strane Gradske uprave za sport i omladinu, sa ciljem da se stavi akcenat na programe u kulturi u čijem osmišljavanju i realizaciji učestvuju mladi. Osim književnog dela, “Paket Aranžman” se sastoji i od “Art bioskopa”, muzičkih “Slušaonica” i galerijskog programa “Prvi put”.

 

Slične vesti