21.5 C
Belgrade
10/06/2023
promocije Srbija vesti

Autori Trećeg Trga na Svetskom danu poezije

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo o učešću naših autora na događajima i čitanjima koji će biti upriličeni povodom predstojećeg Svetskog dana poezije.

Poljska pesnikinja Eva Zonenberg  nastupiće u Domu omladine 22. marta, u 20h, u organizaciji Kulturnog centar Beograda, a 27. marta, u Galeriji Polet, gde će biti predstavljeno novo, prošireno izdanje izbora iz poezije, ,,Imperija suze“, u prevodu Biserke Rajčić, a u izdanju Trećeg Trga.

21. marta Svetski dan poezije biće obeležen i u Subotici, a među učesnicima su pobednici konkursa za prvu knjigu poezije Beogradskog festivala poezije i knjige, pesnici Goran Stamenić i Stevan Tatalović, koji će nastupiti u Gimnaziji ,,Svetozar Marković“ i Tehničkoj školi ,,Ivan Sarić“,u organizaciji Fondacije „Danilo Kiš“.

http://www.danilokis.rs/sr/component/content/article/20-naslovna/879-21-mart-pazite-na-kulturu-kultura-pazi-na-vas-svetski-dan-poezije.html

21. marta u Čačku, u okviru manifestacije „Disovo proleće“ održaće se muzičko-poetsko veče  veče  kantautora i pesnika Nenada Marića – Kralja Čačka i pesnika i urednika Trećeg Trga Dejana Matića.

http://www.cacak-dis.rs/disovo-prolece/

Takođe, u novom broju nedeljnika Vreme, koji će biti objavljen 23. marta, možete pročitati zajednički intervju sa mladim pesnicima, među kojima su i pesnici Trećeg Trga Srđan Gagić i Stevan Tatalović.

Nakon nastupa u sklopu obeležavanja Svetskog dana poezije Treći Trg započinje niz aktivnosti koje će biti uvertira u 11. Beogradski festival poezije i knjige Trgni se! Poezija! koji će biti održan od 11. do 15. maja u Beogradu i Čačku, pod sloganom „Izvan svakog zla“, uz omaž pesniku Vladislavu Pektoviću Disu (1880-1917) i učešće preko 50 pesnika, prevodilaca i umetnika iz 11 zemalja! Festival se održava uz pokroviteljstvo Sekretarijata za kulturu Beograda i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, generalno sponzorstvo Erste Bank, medijsko pokroviteljstvo RTS-a, RTV Studio B i Kompanije Novosti, donatorstvo Austrijskog Kulturnog Foruma Beograda, Ambasade Kraljevine Španije u Beogradu, Ambasade Republike Poljske u Beogradu, Ministarstva prosvete i kulture Republike Kipar, Hotela Slavija, Podruma Radovanović i drugih donatora i prijatelja festivala. Partneri na projektu su Biblioteka grada Beograda – koorganizator, Narodna biblioteka Srbija, Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“, KC Grad, Galerija Polet i drugi.

Pratite nas na FB stranici Treći Trg i blogu www.trgnisepoezija.blogspot.com

Vaš Treći Trg.

Slične vesti