17.1 C
Belgrade
08/06/2023
rezultati konkursa

ASSITEJ Srbija:Uskoro proglašenje najboljeg dramskog teksta za decu i mlade

Na konkurs za najbolji originalni dramski tekst za decu i mlade na srpskom jeziku koji je bio otvoren do 1. januara ove godine, pristiglo je čak 57 dramskih tekstova iz preko 10 gradova u Srbiji, ali iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Češke. Iz Udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade ASSITEJ Srbije izražavaju veliko zadovoljstvo zbog ovog uspeha, a žiri koji čine Vesna Stanišić, dramaturg, Nikola Zavišić, pozorišni reditelj i Diana Kržanić Tepavac, dramski pedagog i predsednica ASSITEJa Srbije, imaju veoma težak posao!

Na Svetski dan pozorišta za decu i mlade, 20. marta, tekstovi iz najužeg izbora biće predstavljeni javnosti kroz scenska čitanja u Malom pozorištu Duško Radović, kada će biti dodeljena i prva nagrada. Tome će prethoditi konferencija za medije i proglašenje najboljeg dramskog teksta za decu i mlade. Autor najboljeg teksta dobiće novčanu nagradu, tekst će biti preveden na engleski jezik, objavljen na sajtu ASSITEJa Srbije www.assitejsrbija.org.rs, sajtu internacionalne mreže Write local – play global www.writelocalplayglobal.org, ali i izveden u profesionalnoj produkciji Malog pozorišta Duško Radović u sezoni 2012/2013.

Ovaj bijenalni konkurs realizuje Udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade ASSITEJ Srbije u partnerstvu sa Sterijinim pozorjem i Malim pozorištem Duško Radović, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Slične vesti