1.1 C
Belgrade
08/02/2023
proza region

Arteistov natječaj za kratku priču

Zbog sužavanja prostora za književno stvaralaštvo u medijima, zbog sužavanja opsega domaćeg izdavaštva, zbog preorijentacije izdavača ka komercijalno isplativijoj prozi koja se često nedvosmisleno svodi na goli šund, i najvažnije, zbog toga što smo se zarekli da ćemo prkositi neuralgijama sistema koji se zatvara za kvalitetnu novu prozu – udruga za kulturu i nove medije Arteist raspisuje prvi godišnji natječaj za kratku priču.

U rubrici “Kratka priča” na ovome portalu objavljivat ćemo, u tjednom ritmu, subotom, od 13. listopada, tijekom narednih dvanaest mjeseci, po jednu od pristiglih kratkih priča, duljine do pet kartica, napisanih na hrvatskom ili prosječnom hrvatskom čitatelju razumljivim jezicima iz regije.

Priče se šalju na adresu info@arteist.hr, a čitat će ih i za objavu odabirati Arteistov nezavisni žiri, vodeći se ničim drugim doli kvalitetom pristiglih radova.

U listopadu 2013. godine, po isteku prvog kruga ovog trajnog natječaja, svečano ćemo dodijeliti nagradu autorici ili autoru najbolje objavljene priče.

Nagrada se sastoji od statue “Arteist” i novčanog iznosa od 5000 kuna.

 arteist.hr

Slične vesti