21.6 C
Belgrade
10/06/2023
Hrvatska kutak za mlade poezija

Art Attack 2011

Festival koristi angažiranu književnost kao formu koja može utjecati na javno mnijenje i potaknuti pozitivne promjene u društvu. Nakon dva uspješna izdanja, festival se proširio na više od dvadeset zemalja diljem svijeta i stekao priznanje brojnih kulturnih institucija u Hrvatskoj i šire. Ovogodišnja tema su „djeca“, a autori mogu sudjelovati u dvije kategorije.

Kategorija A: Sudjeluju autori do 30 godina starosti koji pošalju svoje radove (najviše tri pjesme) na hrvatskom i/ili engleskom jeziku na gore navedenu temu.

Kategorija B: Sudjeluju djeca osnovnoškolske dobi koji pošalju svoje radove (najviše tri pjesme) na hrvatskom i/ili engleskom jeziku na temu „Svijet u kojem živim“.

Svi radovi se šalju na e-adresu art.attack.fest@gmail.com Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript najkasnije do 15. ožujka 2011.

Stručni žiri odabrat će 30 najboljih radova, po 15 iz svake kategorije, koji će biti obavljeni u dvojezičnom zborniku. Uz radove je potrebno priložiti i osnovne podatke o autoru: ime i prezime, datum i mjesto rođenja te kratku biografiju. O rezultatima natječaja autori će biti obaviješteni do kraja ožujka 2010.

Festival će trajati tjedan dana i obuhvaćati zbivanja poput: predstavljanje zbornika, čitanje poezije, gostovanje nagrađenih pjesnika, radionice s djecom, kazališne predstave, filmske projekcije te predstavljanje udruga i organizacija koje sudjeluju u projektu.

Nagrađeni autori bit će pozvani da sudjeluju u zbivanjima u Zagrebu, Splitu i Šibeniku početkom lipnja 2011.

 

Slične vesti