1.1 C
Belgrade
08/02/2023
region rezultati konkursa

Ankica Tomić pobednica VBZ-ovog konkursa

Pobednik desetog VBZ-ovog konkursa za neobjavljeni roman je rukopis ‘Naročito ljeti’ pod šifrom safe_from_harm188, objavljeno je u sklopu Interlibera. Iako je Boško Zatezalo, direktor VBZ-a, rekao da će se ime pobednika saznati u ponedjeljak 14. novembra, nakon što se rukopisi sa šiframa otvore, uzvici oduševljenja na Velesajmu otkrili su sretnu dobitnicu nagrade, bivšu urednicu Globusa Ankicu Tomić.

‘Ovo je nestvarno. Ne mogu vjerovati. Roman o djetinjstvu napisala sam za dvadeset dana. To mi je prvi put da sam nešto napisala. Tema je moja obitelj, ima i politike, ali rata nema’, rekla je okupljenim novinarima uzbuđena laureatkinja koju još treba potvrditi javni beležnik iz Velike Gorice.

Na ovogodišnji Konkurs V.B.Z.-a pristiglo je rekordnih 112 rukopisa. Žiri u sastavu Julijana Matanović, Strahimir Primorac, Zoran Ferić, Mile Stojić i Vladimir Arsenijević, u užem krugu osim pobedničkog, bili su i romani ‘Inkapsulirana tijela’ i ‘Nađi me’.

Među prošlogodišnjim pobednicima ovog konkursa su Aleksandar Novaković (‘Vođa’), Dragan Pavelić (‘Proljeće u Karolinentalu’), Josip Mlakić (‘Živi Ii mrtvi’), Hrvoje Šalković (‘Pravi se da ovo nisi vidio’), Jelena Marković i drugi.

Izvor: tportal.hr

Slične vesti