27.8 C
Belgrade
19/07/2024
Srbija vesti

Andrea Popov Miletić rezident za program u Pečuju

Članovi komisije koju su činili predstavnici projekata Novi Sad 2021 i Alen Bešić, pesnik i urednik časopisa „Polja“ sa izuzetnim zadovoljstvom i ponosom objavljuju odluku da na rezidenciju u Pečuj upute novosadsku spisateljicu Andreu Popov Miletić.
Predstavnica literarne scene mladih Novog Sada, Andrea Popov Miletić boraviće u Pečuju, gradu koji je bio Evropska prestonica kulture 2010. godine, od 15. novembra do 15. decembra. Za vreme svog boravka imaće prilike da upozna grad Pečuj, lokalno stanovništvo, susretne se sa kolegama piscima i radi na svojim delima.
Andrea Popov Miletić rođena je u Novom Sadu gde je diplomirala na katedri za komparativnu književnost. Nekoliko godina je radila u redakciji lista „Dnevnik“, za koju je pisala o gradskim događajima, književnosti, ekologiji, evropskim integracijama, akademskoj zajednici, marginalizovanim grupama, koncertima i festivalima.
Za svoju knjigu pripovedaka pod nazivom „Bezazlene crtice“ dobila je nagradu za najbolji prozni tekst napisan na srpskom jeziku u 2013. godini za autore mlađe od 35 godina.

Izvor: http://novisad2021.rs/izabran-rezident-za-program-u-pecuju/?jez=lat

Slične vesti