26.1 C
Belgrade
10/06/2023
Hrvatska radionice vizuelne umetnosti

All the Art That’s Fit to Show

Rok: 25. veljače 2011

All the Art That’s Fit to Show projekt je kustosica Jelene Graovac i Jelene Pašić namijenjen primarno mladim umjetnicima i umjetnicama.

Kustosice Jelena Pašić i Jelena Graovac pozivaju sve zainteresirane studente Akademije likovnih umjetnosti na sudjelovanje u projektu All the Art That’s Fit to Show koji će se odvijati unutar prostorija Studentskog centra u Zagrebu u periodu između ožujka i lipnja 2011. Cilj projekta je istraživanje onoga što, „govoreći o“ ili „sudjelujući u“ umjetnosti, obilježavamo terminom suvremene likovne scene.

Što je to likovna scena, na koji se način ostvaruje njezino djelovanje i što njezini akteri čine ili trebaju činiti da bi na njoj postojali? Na koji način mlađi umjetnici i umjetnice percipiraju ono što se tom scenom smatra? Projekt je zamišljen kao platforma za promišljanje, komunikaciju i dijalog. Umjetnici i umjetnice uključeni u projekt pokušali bi odgovoriti na ova pitanja promišljajući vlastiti proces formiranja: tko i što (osim njih samih) kreira njihovo djelovanje, ostvarivanje, postvarivanje na sceni? Koliko na njihovo formiranje utječe programska ideologija Akademije, i koliko ‘javnog’ i medijatorskog potencijala između edukacije i prakse uopće Akademija ostvaruje? Na koji im se način obraćaju galerije, druge institucije i ostale strukture umjetničkog djelovanja (i koje?), tzv. izvaninstitucionalna scena (i što je to?), kustosi/ce, drugi umjetnici i umjetnice, tko vodi dijalog i kako u njemu sudjelovati? Što je na tzv. sceni problematično, postoje li pravila, tko ih stvara, na koje načine i zašto?

Tijek projekta zamišljen je kao kombinacija radionica/ razgovora te samostalnih i zajedničkih istraživanja koji bi rezultirali svojevrsnim mapiranjem aktualnog stanja „scene“.

Rok za prijave je 25. veljače, a za dodatne informacije i način prijave obratite se na mail.

Slične vesti