6.3 C
Belgrade
23/03/2023
Srbija

Aktivnosti KZM Kragujevac za naredni period

1)  Radionica „Javni nastup i vestine komunikacije“

Obuka se fokusira na fizičke i mentalne sposobnosti potrebne za struktuiranje prezentacije, stvaranje kredibiliteta, upotrebu odredjenih prezentacionih veština, prilagodjavanje govornih tehnika učesnika, razvijanje samopouzdanja, odnosa sa „publikom“.
Ključni cilj je princip pobede nelagode pri javnom nastupu što je preduslov za uspešnu prezentaciju ili učešće i aktivnosti u bilo kakvom grupnom ili javnom dogadjaju. Usvajanje ov…ih veština izgradiće vam samopouzdanje i osigurati dobar nastup u svim budućim poduhvatima.
Učesnici će usvojiti veštine koje će im omogućiti da:
Naprave dobar prvi utisak
Preokrenu nelagodnost u svoju korist
Iskoriste fizičke sposobnosti da umanje nervozu
Organizuju sadržaj i redosled za maksimalni efekat
Iskoriste odredjenje trikove da preuzmu kontrolu nad publikom
Koriste oči, gestikulaciju i glas da bi postali moćniji
Razmišljaju u hodu i izadju na kraj sa teškim pitanjima
Efikasno koriste humor u pravo vreme
Izbegnu kardinalne greške
Kreiraju i efikasno koriste vizuelna sredstva.
Trajanje: 2 dana
Radionicu vodi Dragan Veselinovic uz podrsku koordinatorki iz Svilajnca i Kragujevca 🙂
Radionica ce biti odrzana u Kancelariji za mlade Svilajnac 28. i 29. maja sa mladima iz KZM Svilajnac. Prevoz i hrana obezbedjeni. Zbog ogranicenog broja mesta mole se svi koji su zainteresovani da se OBAVEZNO prijave (posalju svoje podatke: ime, prezime, telefon, mail) na brankica83yu@yahoo.com ili sms-om na telefon 063/83 75 812.
Prijave slati do petka 27.maja u 12h

2) Borba protiv mozdanog udara!

Volonterski centar Kragujevac će u saradnji sa Centrom za afirmaciju zdravlja Kragujevac i partnerima, organizovati edukaciju stanovništva o faktorima rizika za nastanak moždanog udara (šloga), simptomima i merama prevencije.
Pozivamo Vas da se prikljucite nasoj jednodnevnoj akciji i date svoj doprinos ocuvanju zivota! Predvidjeno vreme koje treba da izdvojite na ovaj dan je 2-3h.
AKCIJU ĆEMO SMATRATI USPEŠNOM UKOLIKO ZAJEDNO USPE…MO DA SPASEMO BAR JEDAN ŽIVOT.
VASE MALO, NEKOME ZNAČI NOVO SUTRA!!!
Stručna javnost je odlučila da od 2007.-me godine u Nacionalni kalendar zdravlja Srbije uvode Dan borbe protiv moždanog udara, koji bi trebalo da se obeležava svake godine 9. juna.
U Srbiji je moždani udar prvi uzrok skraćenja životnog veka u ženskom a drugi u muškom delu stanovništva. Jedna trećina bolesnika koja doživi moždani udar umire, druga trećina preživljava sa različitim često teškim posledicama i trajnom onesposobljenošću za samostalan svakodnevni život, a samo se jedna trećina vraća ranijim aktivnostima i normalnom životu. Ovo oboljenje poprima sve značajnije razmere svuda u svetu, uključujući zdravstvenu i socijalnu komponentu. Takva je trenutna situacija i svakako bi bilo interesantno razmisliti zbog čega je takva. Postavlja se pitanje da li je to i neizbežno, odnosno kakav je i koliki naš udeo u tome – kao osoba odgovornih za sopstveno zdravlje, naravno u meri u kojoj je to realno moguće.
Najvažnije od svega jeste da se moždani udar može sprečiti. Kažu stručnjaci, za ovu oblast, da je najbolje lečenje moždanog udara sprečiti njegov nastanak (prevencija).
Za prijavu pošaljite mail na: info@volonterskicentarkg.org sa naznakom: „Mozdani udar“.
INFO: http://www.volonterskicentarkg.org/

3) Konkurs za najbolju Volontersku akciju

Udruženje građana SUNCE uz financijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, raspisuje KONKURS za finansiranje omladinskih volonterskih akcija „MLADI SU ZAKON“ za šumadijski okrug.
Na konkurs se mogu prijaviti nevladine organizacije i neformalne grupe (učenički i studentski parlamenti, nevladine organizacije u osnivanju i ostala neformalna udruženja ili grupe).
Konkurs je otvoren do 9. juna 2011. godine.
Projekti mogu biti vrednosti do 100.000 dinara.
Informacije o konkursu i prijavni obrazac nalaze se u atačment.

4)Projekat „Summer Exit Volume 2”
Doživi praktično iskustvo u inostranstvu

Najveća svetska studentska organizacija AIESEC u Kragujevcu ove godine realizuje projekat ˝Summer Exit Vol. 2˝ , koji je osmišljen sa ciljem da studentima našeg Univerziteta i studentima fakulteta iz Šumadijskog okruga pruži mogućnost da steknu praktično iskustvo u inostranstvu, u jednoj od mnogih zemalja širom sveta u kojima AIESEC aktivno deluje.

 

Najveća međunarodna studentska organizacija AIESEC u Kragujevcu ove godine realizuje projekat „Summer Exit Vol. 2“, koji je osmišljen sa ciljem da studentima naših Univerziteta i studentima fakulteta iz Šumadijskog okruga pruži mogućnost da steknu praktično iskustvo u inostranstvu, u jednoj od 110 zemalja širom sveta u kojima AIESEC aktivno deluje. Pripreme, kao i promotivne aktivnosti vezane za projekat počinju sredinom maja, a realizacija projekta je predviđena za period od početka juna do kraja avgusta ove godine.

Glavni događaj u okviru projekta, gde svi zainteresovani mogu dobiti sve potrebne informacije, je prezentacija praksi koja se održava 26. maja 2011. godine na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu sa početkom u 19 časova. Na prezentaciji će biti predstavljene mogućnosti i benefiti interakcije sa AIESEC-om, mogućnosti odlaska na razmenu i budući koraci u slučaju da se studenti odluče na takav potez. Mi želimo da studentima Univerziteta u Kragujevcu i studentima fakulteta iz Šumadijskog okruga omogućimo sticanje internacionalnog iskustva, da utičemo na formiranje njihove svesti o multikulturalnosti i pružimo mogućnost za život i rad u nekoj stranoj zemlji.


Uradi nešto za sebe ovog leta, stekni internacionalno iskustvo, radi u globalnom okruženju, upoznaj druge kulture i iskoristi sve svoje potencijale.


Dođi i izaberi zemlju za sebe i pridruži se onima koji smeju da kažu da znaju šta je to pravo, izazovno i jedinstveno internacionalno iskustvo, onima koji su bili dovoljno smeli da se prijave za ovakvu avanuturu i učestvuju u Globalnom programu razmene.

ULOŽITE U SEBE OVOG LETA! IDITE NA PRAKSU!

 

5) KG GRITERI

NVO Omladina Kragujevca u saradnji sa Kancelarijom za mlade i Gradskom turističkom organizacijom, krajem maja kreće sa realizacijom projekta KG GRITERI.

Cilj projekata je oformiti grupu vodiča volontera koji će strancima koji dođu u Kragujevac pokazati znamenitosti grada, restorane, kafiće, upoznati sa gradskim prevozom, ljudima iz grada i metalitetom građana…. Grupa vodiča volontera će proći obuku, biće registrovani u međunarodnoj bazi Vodiča volontera, Gradskoj turističkoj organizaciji grada Kragujevca i na sajtu KG Gritera koji će biti dostupan svim inostranim gostima naseg grada koji budu želeli da angažuju Gritera, a koji će im pomoći da se bolje snađu u gradu.
U okviri projekta KG Griteri će organizovati izlete za tri grupe mladih koje će upoznati sa znamenitostima grada i na kraju projekta organizovati kviz na temu: Kulturno-istorijsko nasleđe grada Kragujevca. Za učesnike kviza obezbeđene su nagrade.

Izbor učesnika za KG GRITERE i intervjui biće održani u prvoj polovini juna. Svi do sada prijavljeni biće kontaktirani  1. juna kada će im biti zakazan intervju. Potrebno je poznavanje engleskog jezika i komunikativnost. Prijave slati do 30. maja 2011. godine.

Prijave: upiši ime, prezime, mob. telefon, e-mail, godište i pošalji na kzmkg@yahoo.comOva adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , sms na 0621754933, lično u Kancelariji za mlade (Save Kovačevića 5 )svakog radnog dana od 9 do 16h ili preko facebook-a na profilu Kancelarija za mlade Kragujevac-sa naznakom ZA GRITERE.

Projekat „KG Griteri“ finansira Međunarodna organizacija za mligracije.

Prezentaciju Beogradskih Gritera možete pogledati ovde

 

Slične vesti