2.1 C
Belgrade
03/02/2023
Srbija

Aktivnosti kancelarije za mlade Kragujevac


TAKMIČENJE U CRTANJU GRAFITA

Prijavi se za takmičenje u crtanju grafita koje početkom maja organizuje CONVERSE u pešačkoj zoni.

Ako si mlad, kreativan i želiš da pokažeš šta znaš, pošalji svoje podatke na:razzmamlazz@gmail.com  ili telefonom: 064 4794 883(ime, prezime, e-mail, telefon) do petka, 22. aprila.

Kontakt osoba: Đorđe Đokić.

Materijal za crtanje obezberio je CONVERSE.

Podrška: Kancelarija za mlade

2) KG GRITERI

NVO Omladina Kragujevca u saradnji sa Kancelarijom za mlade i Gradskom turističkom organizacijom, početkom maja kreće sa realizacijom projekta KG GRITERI.

Cilj projekata je oformiti grupu vodiča volontera koji će strancima koji dođu u Kragujevac pokazati znamenitosti grada, restorane, kafiće, upoznati sa gradskim prevozom, ljudima iz grada i metalitetom građana….

Grupa vodiča volontera će proći obuku, biće registrovani u međunarodnoj bazi Vodiča volontera, Gradskoj turističkoj organizaciji grada Kragujevca i na sajtu KG Gritera koji će biti dostupan svim inostranim gostima naseg grada koji budu želeli da angažuju Gritera, a koji će im pomoći da se bolje snađu u gradu.

U okviri projekta KG Griteri će organizovati izlete za tri grupe mladih koje će upoznati sa znamenitostima grada i na kraju projekta organizovati kviz na temu: Znamenitosti grada Kragujevca.

Za učesnike kviza obezbeđene su nagrade.Prijave: upiši ime, prezime, mob. telefon, e-mail, godište i pošalji na kzmkg@yahoo.com , sms na 0621754933, lično u Kancelariji za mlade (Save Kovačevića 5 )svakog radnog dana od 9 do 16h ili preko facebook-a na profilu Kancelarija za mlade Kragujevac.

Projekat KG Griteri finansira Međunarodna organizacija za mligracije.

3) AKTIVNI MLADI, SIGURNA BUDUĆNOST

Polovinom maja Kancelarija za mlade organizuje obuke koja će za cilj imati podizanje kapaciteta Omladinskih udruženja, školskih/studentskih parlamenata i omladinskih grupa.Učesnici će proći obuke za:

-pisanje projekata,
-aktivno učešće mladih i izražavanje fotografijom-izgradnju uspešnog tima.

Nakon obuka, grupe će napisati mini predloge projekata/akcija za koje će dobiti 20.000 dinara za realizaciju.Biće odobreno četiri projekta. Ovim aktivnostima biće podržan rad omladinskih grupa i biće omogućeno da nakon završetka projekta uspešnije sprovode svoje aktivnosti.

Prijave: upiši ime, prezime, mob. telefon, e-mail, godište i pošalji na kzmkg@yahoo.com , sms na 0621754933, lično u Kancelariji za mlade (Save Kovačevića 5 )svakog radnog dana od 9 do 16h ili preko facebook-a na profilu Kancelarija za mlade Kragujevac.Projekat finansira Ministarstvo omladine i sporta, a provodi Grad Kragujevac preko Kancelarije za mlade.

4) NOĆ MUZEJA: Istorija omladinskog aktivizma

U okviru programa NOĆ MUZEJA 2011. u Kancelariji za mlade će biti organizovana izložba plakata na temu ISTORIJA OMLADINSKOG AKTIVIZMA. Ako imate plakate sa ovom tematikom i želite da ih izložimo 14. maja na izložbi za Noć muzeja, molimo vas da nam javite kako bi se dogovorili oko preuzimanja.U svakom slučaju, svi su pozvani da dođu na izložbu.

Slične vesti