4.9 C
Belgrade
30/03/2023
Bosna i Hercegovina izložbe region vesti vizuelne umetnosti

“AH“,wood rings-all my objects

 

Prva samostalna izložba autorice Amile Hodžić “AH“,wood rings-all my objects, bit će otvorena večeras,09.februara, u 20 sati,u prostorijama Public Room-a,u galeriji Evergreen.Otvarenje će pratiti zimski ambijent,uz kuhano Genitlle vino,zakuske iz Sarajevske Pivnice,logorsku vatru i zabavu na snijegu.

Sjećanje na rano djetinjstvo i dugogodišnje iskustvo s materijalom drvetom,dali su dizajnerici ideju da kreira drveni nakit,odnosno drveno prstenje.

Inspiraciju pronalazi u prirodi,a svoj rad naziva intimom odnosa oblika u prostoru i tako utiče na na buđenje svijesti o Eco dizajnu u svom okruženju.Autorica ističe da se radi o prstenu kao oblikovanom,unikatnom predmetu,a materijali korišteni za izradu su isključivo od drveta i eco boja.

Na ovaj način,svaki komad nakita,svaki prsten,predstavlja posebnu cjelinu koja se svojom kompozici-jom percipira kao objekt u prostoru i kao nosivi unikatni proizvod.

Dizajnerica Amila Hodžić je ranije radila na projektima koji su vezani za upotrebu prirodnih materijala i za tradicionalne načine rada,poput projekta sa Udruženjem za zaštitu bosanskog ćilima,zajedno sa umjetnicama Amrom Zulfikarpašić,Amilom Smajlović i Šejlom Kamerić.

Organizatori i autorica izložbe pozivaju sve građane da ovo zimsko veče provedu u kreativnom druženju u galeriji Evergreen.

Slične vesti