11.9 C
Belgrade
24/03/2023
festivali film Hrvatska region vesti

9.FESTIVAL DORF – NAJAVA

dorf 9Festival dokumentarnog rock filma – DORF održava se ove godine 12-15.3. u Vinkovcima, Vukovaru i Osijeku/Uz projekcije 29 glazbenih dokumentaraca – izložba plakata, promocije knjiga/ Ponovo program DORF:EDIT, namijenjen mlađima

 VINKOVCI – Deveti festival dokumentarnog rock filma – DORF 2015 održati će se od 12. do 15. ožujka 2015. u Vinkovcima, Vukovaru i Osijeku. Na ovogodišnjem Festivalu posjetitelje čekaju projekcije 29 glazbenih dokumentaraca iz 12 zemalja raspoređenih u 3 programa – Regionalni/Međunarodni/Tajna povijest rocka, uz  bogat popratni program.

Projekcije filmova će biti organizirane u Vinkovcima –  Gradsko kazalište i Centar znanja, Osijeku – Kino Urania i Vukovaru – CineStar Golubica.

Festival će otvoriti film MORPHINE – Putovanje snova, autora Marka Shumana iz SAD, koji će biti gost festivala i predstaviti svoj film o sjajnom bandu Morphine na ekskluzivnoj europskoj premijeri filma.

U okviru OFF DORF programa u Gradskoj knjižnici Vinkovci biti će organizirane 3 promocije knjiga, a razgovore će moderirati Ante Perković. U Centru znanja Vinkovci će biti organizirana izložba plakata iz privatne zbirke Kornela Šepera.

O nagradi u regionalnoj selekciji na festivalu DORF 2015 će odlučiti žiri u sastavu Dušan Moravec, predsjednik, Lada Furlan-Zaborac i Krešimir Blažević.

Već treću godinu, u suradnji sa Klasik TV iz Zagreba, festival dodjeljuje nagradu u iznosu 10.000 kn za najbolji scenario glazbenog dokumentarca. Natječaj je otvoren do 15/02/2014.

Nagradu za životno djelo festival DORF ove godine dodjeljuje Zdenku Franjiću, vlasniku etikete Slušaj najglasnije.

Autori festivalskih nagrada ove godine su Arpad Slančik (Srbija) i Marija Miloševska (Makedonija).

Autor ovogodišnjeg plakata je Igor Hofbauer iz Zagreba.

Edukativni program EDIT nastavlja se i brojnim aktivnostima na festivalu DORF 2015. Tako će i ove godine u Vinkovcima biti organizirano predstavljanje filmskih kolektiva iz Hrvatske, te nastavak suradnje s Hrvatskim filmskim savezom predstavljanjem nagrađenih radove sa prošlogodišnjih nacionalnih smotri dječjeg videostvaralaštva. U okviru projekta EDIT -Comics, uz potporu Zaklade Kultura nova organizirane su besplatne radionica za učenike lokalnih osnovnih škola.

9.Festival dokumentarnog rock filma – DORF 2015 i program EDIT organizira Udruga ljubitelja filma ‘Rare’ iz Vinkovaca.

Festival podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija, a program EDIT  Zaklada Kultura nova.

www.filmfestivaldorf.com

Slične vesti