-2.4 C
Belgrade
05/02/2023
izložbe vesti vizuelne umetnosti

8. Međunarodna izložba fotografija „Carstvo gljiva“ 28.08 – 26.09.2012

U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u utorak 28. avgusta 2012. godine u 19 časova biće otvorena 8. Međunarodna izložba fotografija pod nazivom “Carstvo gljiva”. Organizatori izložbe su Nacionalni park Fruška gora i Narodni muzej Zrenjanin. Na otvaranju će govoriti mr Dragiša Savić, organizator izložbe iz NP Fruška gora, i mr Svetozar Santovac, muzejski savetnik Narodnog muzeja Zrenjanin.
Ova izložba, kao i prethodnih sedam, nastala je tako što su se na međunarodni internet konkurs javljali autori fotografija iz celog sveta. Na ovoj izložbi učestvovalo je ukupno 94 autora iz 23 zemlje sa ukupno preko 500 fotografija. Od svih prispelih radova odabrano je 45 koje su odštampane i uramljene za izlaganje. Urađen je i prigodan katalog sa odabranim fotografijama kao i cd prezentacija na kojoj se nalaze sve fotografije. Ujedno na istom cd-u nalaze se i prezentacije svih predhodnih izložbi. Kratka virtuelna prezentacija na kojoj je svaki autor predstavljen sa po jednom fotografijom može se videti na http://www.naturefg.com/pages/h-exhibition/fungikingdom/fungi-home.html
Da podsetimo, ovo je osma međunarodna izložba fotografija koju Narodni muzej Zrenjanin organizuje u saradnji sa Nacionalnim parkom Fruška gora, prethodne, koje su izazvale veliko interesovanje publike, bile su: „Čudesni svet vilinskih konjica“, „Kroz paukovu mrežu“, „Leptiri“, „Orhideje sveta“, „Vodozemci i gmizavci“, „Tvrdokrilci“ i „Ptice grabljivice“.

Izložba će trajati do 26. septembra 2012. godine.

Slične vesti