17.7 C
Belgrade
31/05/2023
fotografija region Srbija

7. Medjunarodni nagradni fotokonkurs Noći muzeja u Novom Sadu

logo UPG NOC MUZEJANovi rituali: šoping i još ponešto

7. Međunarodni foto-konkurs Noći muzeja u Novom Sadu

Novi Sad, 14. mart 2014 – Noć muzeja u Novom Sadu i OTP banka pozivaju vas na učešće u nagradnom foto-konkursu pod nazivom „Novi rituali: šoping i još ponešto“. Pravo učešća imaju profesionalni fotografi i ostali ljubitelji fotografije, iz Srbije i inostranstva. 

Tema foto-konkursa bavi se novom šoping erom i traži odgovore na mnoga pitanja: Šta za vas predstavlja šoping – neophodnu kupovinu ili novu vrstu zabave, susretanja i druženja?

Ponekad u kupovinu idemo sami, češće u društvu; razgledamo, zavode nas reklame i roba u izlozima, ponešto i kupimo, predahnemo uz kafu, posmatramo druge kako “šopinguju”,  sretnemo se sa poznanicima, proćaskamo; presvlačimo se u skučenim kabinama i probamo novu garderobu, degustiramo prehrambeni proizvod koji je tog dana na promociji… Osetite ovu atmosferu potrošnje i prenesite je na fotografiju. Zabeležite scene koje vam se učine interesantnim i karakterističnim, bilo da u vama izazivaju simpatije ili nelagodnost. 

Na konkurs se šalju fotografije snimljene tokom 2013. i tekuće godine. Jedan autor može da učestvuje sa najviše pet fotografija. Potrebno je da ih pošalje na e-mail adresu nocmuzejaprogram@gmail.com, u JPEG formatu, rezoluciji 300dpi, minimalne širine 1200px i maksimalne veličine 5MB. Uz svaku fotografiju, neophodno je poslati podatke o autoru (ime i prezime, adresa i telefon), kao i o fotografiji (naziv fotografije, mesto i vreme kada je snimljena). Sve vrste korekcija fotografija su dozvoljene. Učesnici moraju biti autori fotografija koje pošalju i imati neotuđiva autorska prava na te fotografije.

Pristigli radovi koji prođu selekciju stručnog žirija biće izloženi u Noći muzeja 17. maja 2014. godine u Novom Sadu, a najuspešnji autori nagrađeni. Prvu nagradu OTP banke, u visini 500€, dobija autor najbolje fotografije, prema oceni žirija.

Konkurs je otvoren do 4. maja 2014. godine.

Detaljne propozicije i informacije o prijavljivanju objavljene su na sajtu organizatora: www.visart.rs.

I ove godine, Noć muzeja u Novom Sadu organizuje Asocijacija za vizuelnu umetnost i kulturu „Visart“, kao deo nacionalne manifestacije kojom rukovodi Umetničko-produkcijska grupa „Noć muzeja“.Slične vesti