17.3 C
Belgrade
23/03/2023
konkursi za mlade autore kutak za mlade poezija proza region Srbija

6. međ. konkurs poezije i kratke priče dece i mladih „Stanislav Preprek“

preprekDa bi se negovalo književno stvaralaštvo dece i omladine, i da bi se sačuvala uspomena na jednog od najvecih hrvatskih književnika u Vojvodini i Srbiji, Stanislava Prepreka, rođenog 1900. godine u Šidu, koji je živeo u Petrovaradinu, raspisuje se Konkurs 6. međunarodnog festivala poezije i kratke priče dece i mladih „STANISLAV PREPREK“, prema ideji i inicijativi Stojana Simića Krpice, uz podršku mr Jovana Mihajila (postumno iz zahvalnosti ) mr Nere Legac kao žirija, i Zvezdane Simić, kao tehničke pomoći, koji svi rade potpuno besplatno, u organizaciji Scene svih kreativnih, nezavisno od rase, vere, nacije, klase, pola, politike, moći, novca, seksa i nasilja, kako bi se povratilo dostojanstvo književnosti i umetnosti, obraćajući pažnju isključivo na estetski kvalitet radova, ne tražeći niti dobijajući novac od ministarstva kulture grada Novog Sada, ni ministarstva AP Vojvodine, niti ministarstva Republike Srbije, niti evropskih, ni svetskih fondova, niti vladinih, niti nevladinih organizacija niti pojedinaca, iako bi ih mogli dobiti. NAGRADE MEĐUNARODNIH FESTIVALA POEZIJE I KRATKE PRIČE KOJE ORGANIZUJE SCENA SVIH KREATIVNIH NISU VEZANE ZA NOVAC, ne može ih svako dobiti, i prestižne su. Zahvaljujemo se pesnikinjama i pesnicima, piscima i književnicima što nam daruju knjige koje dajemo kao nagrade uz diplomu.
U organizaciji Scene svih kreativnih, održava se 6. međunarodni festival poezije i kratke priče dece i mladih „STANISLAV PREPREK“
Koje su kategorije?
Kategorije međunarodnih festivala poezije i kratke priče Scene svih kreativnih su: osnovci poezija, osnovci kratke priče, srednjoškolci poezija, srednjoškolci kratke priče, u kategoriji do 30 godina poezija, u kategoriji do 30 godina kratke priče.
Koji se radovi šalju?
Učesnici/e šalju radove na slobodne teme – do 3 pesme ili 3 kratke priče. UČESNICI/E NE TREBA DA ŠALJU VIŠE OD 3 PESME ILI 3 KRATKE PRIČE, VEĆ DA SE POTRUDE DA NAPIŠU I POŠALJU NAJBOLJE I NAJKVALITETNIJE RADOVE. Radovi učesnika/ca mogu biti napisani na njihovom maternjem jeziku. Potrebno je kod slanja radova naznačiti kojoj kategoriji učesnici/e pripadaju, i uz poslati rad/radove napisati kratku biografiju (najbitnije je napisati gde i kada su se
učesnici/e rodili/e, koliko godina imaju, gde žive, a srednjoškolci i osnovci treba da napišu u koju školu idu i ko im je mentor, ako ga imaju). Učesnici/e dobijaju nagrade za ukupan broj pesama ili kraktih priča, u zavisnosti od toga koliko su pesama ili kratkih priča poslali. Radove ne objavljujemo u nikakvim zbornicima, niti časopisima, učesnici/e objavljuju svoje radove gde i kad hoće i mogu. Potrebno je u biografiji, kada učesnici/e šalju svoje radove ili objavljuju knjige, da tačno napišu ako su dobili/e prvu, drugu ili treću nagradu, u kojoj kategoriji, i kog festivala, npr. druga nagrada za poeziju 6.međunarodnog festivala poezije i kratke priče „Stanislav Preprek“ u kategoriji srednjoškolaca. Nije dovoljno napisati da su učesnici/e dobili/e drugu nagradu festivala „Stanislava Preprek“. Ovim se sprečava zabuna i zbrka u javnosti.
Do kada treba poslati radove?
Radove treba poslati do 25. NOVEMBRA 2014. godine.
Koja je email adresa za slanje radova?
stojan.simic.krpica@gmail.com
Kada i gde će se održati dodela nagrada?
Dodela nagrada 6. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „STANISLAV PREPREK “ će biti održana početkom decembra 2014.godine u gradskoj biblioteci „Stevan Sremac“, Narodnih heroja 5, kod glavne pošte, u Novom Sadu, uz odgovarajući umetnički program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika, književnica i književnika. Obaveštenje o dodeli nagrada biće objavljeno dan ranije.

Slične vesti