6.5 C
Belgrade
27/03/2023
poezija Srbija vizuelne umetnosti

49. Фестивал поезије младих Врбас и 43. Палета младих у Врбасу

  1. Фестивал поезије младих у Врбасу расписује

конкурс за младе песнике
из Србије и региона

Право учешћа на конкурсу имају песници до 27 година старости са циклусом од 10 необјављених песама, на српском језику и језицима националних заједница (са преводом на српски језик уколико је потребно).

Песме, умножене у четири примерка и потписане шифром (са решењем шифре у посебном коверту) треба доставити на адресу:

Народна библиотека „Данило Киш“ Врбас

Фестивал поезије младих

М. Тита 87
21460 Врбас

најкасније до 1. априла 2017. године.

Песници чије песме одабере стручни жири, учествоваће на 49 . Фестивалу поезије младих који ће се крајем маја ове године, одржати у Врбасу.
Фестивал ће наградити најбоље песнике, а главна награда је штампање књиге.

 

  1. Палета младих у Врбасу

Фестивал поезије младих расписује конкурс за најбољег младог сликара Палете младих, која ће се по 43. пут одржати у оквиру 49. Фестивала поезије младих. Право учешћа на конкурс имају сви млади сликари до 27. година старости. Тема и техника рада је по слободном избору, а формат рада је штафелајни. Заинтересовани аутори треба да пошаљу фотографије циклуса од 10 радова у електронској форми (формат .jpg, резолуција 300dpi), уз основне податке рада (назив рада, техника, формат и година настанка) као и кратку биографију на: paletamladih@gmail.com најкасније до 1. априла 2017. године. Селектор Палете младих ће на основу радова приспелих електронским путем, одабрати десет најбољих аутора чији ће радови бити изложени у Галерији Културног центра Врбаса на 43. Палети младих која ће се одржати крајем маја ове године у Врбасу. Организатор ће штампати каталог радова, а најбољем аутору ће бити додељена плакета и откупна награда. Аутори који буду ушли у ужи избор, своје оригиналне радове треба да доставе најкасније до 1. маја 2017. године на адресу Галерије КЦВ.

Slične vesti