21.5 C
Belgrade
09/06/2023
Crna Gora zemlja

42. RATKOVIĆEVE VEČERI POEZIJE

Bijelo Polje – 42. Ratkovićeve večeri poezije će trajati od 3. do 22. septembra. Predviđeno je odvijanje programa u nekoliko  crnogorskih gradova (Bijelo Polje, Berane, Mojkovac, Rožaje i Cetinje). Po najavi organizatora, ovogodišnji Festival po svojoj strukturi i koncepciji će biti najsadržajniji do sada.

Ratkovićeve večeri predstavljaju najznačajniju crnogorsku i jednu od najuglednijih regionalnih pjesničkih smotri. Shodno inicijativi Ministarstva kulture, festival je prošle godine  proglašen manifestacijom od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, a odlukom skupštine Opštine Bijelo Polje ove godine je formirana Javna ustanova Ratkovićeve večeri poezije, što znači da će atraktivni književni i prateći  programi sa renomiranim domaćim i inostranim učesnicima trajati tokom cijele godine.

Manifestacija zadržava tradiciju prisustva specijalnog  gosta, koji će ove godine biti Kolja Mićević, pjesnik i prevodilac velikog međunarodnog ugleda, koji kao samostalni umjetnik živi i radi u Parizu. On je i vrsan izvođač lirske muzike na žičanim instrumentima i bjelopoljskoj publici pružiće svojevrstan doživljaj,  kao i drugi posebni gost,  Ibrica Jusić, koji će  održati koncert 17. septembra u Bijelom Polju.

PROGRAM RATKOVIĆEVIH VEČERI POEZIJE MOŽETE POGLEDATI AKO KLIKNETE NA LINK: http://www.rvpbp.me/index.php

Slične vesti