4.5 C
Belgrade
04/02/2023
region stipendije

388 dana na KR

Dragi posetioci, prijatelji i saradnici,

s obzirom da su praznici i da se krug zatvorio, možemo reći da igra ponovo počinje. Ipak, pre najava, osvrnimo se unazad.

U 2011. godini stranicama  Konkursa regiona prošetalo se  223500 posetilaca, koji su otvorili 673474 stranice. Na KR proveli smo u proseku po dva i po minuta, a kad se to statistički uravnoteži, uobičajeno zadržavanje svakog od 111490 jedinstvenih posetilaca je oko osam minuta.  No, ukupno, to je 388 virtuelnih dana provedenih na  KR, za 365 realnih i zemaljskih. Što znači da KR idu ispred vremena u kome živimo.

Najviše poseta imali smo iz Beograda, pa slede Novi Sad, Banja Luka, Niš, Sarajevo, Podgorica, Zagreb… Najzanimljiviji konkurs bio je konkurs Vranac, koji je pričitalo preko 3000 posetilaca. Što se kolumni tiče, njihov sadržaj je pregledan 7705 puta. Za devet meseci objavljivanja, stranice naših petnaest kolumnista čitalo je 6600 jedinstvenih posetilaca u ukupnom trajanju od 385 sati ili 16 celih dana.

Za 2012. možemo najaviti još kvalitetnih tekstova, nagrađenih radova, nauke, književne i filmske kritike, konkursa i kulturnih dešavanja. Za 21. decembar ove godine najavljen je i kraj sveta, a mi smo ubeđeni da se tog dana ništa neuobičajeno neće dogoditi. No, eto još jednog razloga da se pozabavimo mitomanijama, pa neka ovo bude i najava nove rubrike na KR.

Sve najbolje u Novoj godini želi vam ekipa sajta Konkursi regiona.

Slične vesti

4 comments

Dušan 04/01/2012 at 20:51

Ako na sajt KR objavljujete, pored uobičajenih informacija o kulturnim dešavanjima u pojedinim sredinama, književne konkurse, bez obzira da li je u pitanju konkurs za pjesmu, priču, pripovjetku, dramu, kao i konkurse iz oblasti filma, video zapisa, reklame, slikarstva, itd. koji omogućavaju ravnopravno učešće svih iz regiona, nije nam jasno zašto već drugu godinu zaredom, postavljate konkurse za radio dramu Radio Beograda II i Radio Vojvodine. Njihove propozicije, sasvim određeno i nedvosmisleno, pravo na učešće daju „svim građanima Srbije“ Dakle, drugi nemaju pravo učešća i ne vidimo razloga zašto bi se ta dva konkursa našla na ovim stranicama. Ako, pak, Radio Beograd II i Radio Vojvodina, ovim pozivaju i one koji imaju dvojno državljanstvo (ljudi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Crne Gore) trebali su ih obavijestiti preko svog sajta, ili putem štampe, televizije ili na drugi način. Mislimo da vam se, igrom slučaja, desio propust, koji treba što prije da ispravite, jer sajt KR-a upravo ide koracima da prevaziđe diletantske, političke podjele i da zbliži ljude u regiji, upravo preko stvaralaštva koje ne poznaje i ne priznaje granice i nacije jer je iznad njih! Pozdrav!!!
Dušan Elez
Ranka Elez
Herceg Novi, 04.01.2012.god.

admin 05/01/2012 at 17:39

Dušane,

slažemo se s vama da se konkurentnost povećava ako se povećava i broj učesnika, pa i kvalitet na nekom takmičenju, kao i da državne granice ne treba da budu granice u umetnosti. To je bila i tema u polemikama oko – npr. Ninove prošlogodišnje nagrade, kada je zamereno organizatoru što nije uzeo u obzir knjigu Miljenka Jergovića, objavljenu na srpskom tržištu. Jasno je, naravno, da se ovakvi konkursi drže isključivo nacionalne pripadnosti, pa samim tim i postavljaju uslov o kome u književnosti ne bi trebalo da se vodi računa. Ali, naš stav je da objavljujemo i konkurse koji se tiču i nacionalnih, pa i oblasnih priređivača, smatrajući da svaka akcija ima svoj smisao, uzimajući u obzir priliku koja se daje autorima da pokažu svoj talenat.

Aleksandar 06/01/2012 at 18:05

Čestitke i pohvale za sajt i uredništvo!

Voleo bih da uvedete mailing listu tako da nam novosti sa sajta i konkursi stižu na email. 🙂

admin 06/01/2012 at 20:10

Hvala na pohvalama. Mozete nas pratiti i preko rss-a.

Comments are closed.