6.5 C
Belgrade
28/03/2023
Bosna i Hercegovina proza region

Конкурс «Златна сова» за најбољи необјављени роман

zlatna sovaЈП «Завод за уџбенике и наставна средства» а. д. Источно Ново Сарајево, објављује

КОНКУРС за најбољи необјављени роман «Златна сова»

за 2016. годину која обухвата повељу, објављивање дјела у тиражу од 1.000 примјерака, 100 примјерака oдштампаног романа и новчану награду у износу од 5.000,00 КМ.

Друга награда обухвата објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, 100 примјерака одштампаног романа и ауторски хонорар у износу од 2.000,00 КМ.

Трећа нагрaда обухвата тираж од 500 примјерака, 100 примјерака одштампаног романа и ауторски хонорар у износу од 1.000,00 КМ.

Завод задржава право да, на препоруку стручног жирија, поред награђених романа, уз претходну сагласност аутора, објави још један роман аутора са пребивалиштем у Републици Српској. У том случају, роман би био објављен у тиражу од 300 примјерака, уз ауторски хонорар утврђен на основу интерних прописа организатора конкурса. Право учешћа на конкурсу имају сви писци који пишу и стварају на српском језику, а који благовремено доставе свој необјављени рукопис.

На конкурс слати необјављени рукопис романа, одштампан у три примјерка. Рукописе, потписане шифром, са адресом и контакт телефоном аутора у посебној, затвореној коверти, слати искључиво поштом. Адреса Завода:

Николе Тесле 58,

71 123 Источно Сарајево,

Република Српска

Достављени рукописи неће се враћати ауторима. Посљедњи дан за доставу рукописа је 1. март 2016. године. ВАЖНО!!! Комплетан текст Конкурса са детаљним правилима и упутствима о учешћу на конкурсу потражите на нашој званичној интернет презентацији: www.zunsrs.com

Slične vesti