2.9 C
Belgrade
02/12/2022
Crna Gora zemlja

Treći međunarodni festival dugometražnog filma Telekom Underhill fest u Podgorici

Podgorica – Treći međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma Telekom Underhill fest počinje 7. i trajaće do 15. juna u Podgorici.

Fimski program počeće prikazivanjem “Pine” u 3D projekciji njemačkog reditelja Vima Vendersa u bioskopu Cineplexx, a sljedeće večeri će biti prikazan film “Orkestar” Pjera Žalice na Stadionu malih sportova. Nakon toga će nastupiti beogradski sastav Eyesburn.

Sve ostale projekcije održavaće se na na krovu garaže, koja se nalazi između ulica Vuka Karadžića i Novaka Miloševa.Vantakmičarski program obuhvatiće muzičke dokumentarce produkcije 2011/2012. Tako će u međunarodnoj selekciji biti prikazani filmovi iz Izraela, Pakistana, Engleske, Amerike, Italije, Francuske i Holandije, dok će u okviru regionalne selekcije biti prikazanai filmovi iz Bugarske, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

U okviru festivala biće organizovana retrospektiva crnogorskog dokumentarnog filma rađena u saradnji sa Kinotekom, kao i promocija studentskih dokumentarnih filmova u saradnji sa Fakultetom dramskih umjetnosti sa Cetinja koje vodi profesor Vladimir Perović. U okviru edukativnog programa Snežana Penev će održati predavanje na temu finansiranja dokumentarnih filmova. Takođe će biti održane i radionice kao segment edukativnog programa, na kojima će se govoriti o dokumentarnom filmu u prostorijama Fakulteta vizuelnih umjetnosti od desetog do 14.juna.

U muzičkom dijelu festivala 4. junu u bašti kafea Soul II Soul nastupiće bend iz Francuske Barrio Populo, kojim će biti i najavljen treći Telekom Underhil, dok će grupa Darkwood Dub održati koncert na zatvaranju Festivala 15. juna na Stadionu malih sportova.

Pomoć u organizaciji ovogodišnjeg Festivala pružili su Sekreterijat za kulturu Opštine Podgorica i producentske kuće iz Podgorice Katun Movies i Artikulacija.

Slične vesti