6.5 C
Belgrade
27/03/2023
Bosna i Hercegovina film Hrvatska region Srbija

Vukovar film festival – Festival podunavskih zemalja

Discovery d.o.o. raspisao je KONKURS za učestvovanje na 6. Vukovar film festivalu, festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati od 22.- 26. 08. 2012.

U konkurenciju festivala primaju se dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje proteče rijeka Dunav, a to su: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Nemačka, Rumunija, Slovačka,  Srbija i Ukrajina ( uvrštene su i zemlje bliske Podunavlju – Bosna i Hercegovina, Češka). Koprodukcije sa svim tim zemljama takođe ćemo uzeti u obzir.

Svaki autor u službenoj konkurenciji može imati samo jedan film. Pravo učestvovanja u konkurenciji imaju filmovi koji su proizvedeni posle 1. januara 2010. Filmovi moraju imati titlove na engleskom jeziku. Filmove za selektora treba slati isključivo na DVD formatu.

Za selekciju, kao i za samu takmičarsku projekciju, autore molimo da šalju isključivo kopije filmova. Svi dvd-jevi moraju biti ispravno označene «nalepnicama» sa sledećim podacima: naslov filma, ime i prezime reditelja, trajanje, c/b ili boja i vrsta zvuka.

Prijava filma, uz DVD s filmom, treba sadržati sledeće:
– čitko popunjenu prijavnicu
– biografiju i celovitu filmografiju reditelja, uključujući i popis nagrada;

Filmovi za selekciju, s celovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 15. jula 2012. Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljalac DVD kopije filmova, izabranih za takmičarsku konkurenciju, ostaju u arhivi organizatora. Organizator se obavezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Organizator zadržava pravo korišćenja isečaka iz filmova za prikazivanje na internetu i televiziji u svrhu promovisanja festivala.

Nagrade su sledeće
NAGRADA ZA NAJBOLJI DUGOMETRAŽNI FILM- OTKUP PRAVA ZA DISTRIBUCIJU
NAGRADA ZA NAJBOLJI KRATKOMETRAŽNI FILM- 500 EUR.
NAGRADA ZA NAJBOLJI DOKUMENTARNI FILM- 1000 EUR.

PREUZMI PRIJAVNICU OVDJE.

www.vukovarfilmfestival.com
press@vukovarfilmfestival.com
tel: 016192212 fax: 016192205

Slične vesti