6.4 C
Belgrade
06/12/2022
festivali Hrvatska region

16. SPLIT FILM FESTIVAL

Čast mi je najaviti najstariji Međunarodni festival filma, videa i novih medija u Hrvatskoj.

16. rođendan festival ponosno slavi od 10. do 17. rujna u gradu antičkog šarma i duge tradicije vrednovanja onog najboljeg što umjetnost može proizvesti, dakako riječ je o gradu Splitu. Stoga dragi susjedi ukoliko se slučajno pronađete u regiji, festival je manifestacija koju vrijedi ciljano ili slučajno pogledati.

 Split Film Festival ne promovira tuđe izbore već samostalno i hrabro sastavlja program događanja, kratokometražnih i dugometražnih, tematskih i sličnih kategorija filmova koje će unemiriti, uzbuditi i oduševiti svakog, pa i najzahtjevnijeg gledatelja. Filmovi u konkurenciji su upravo oni koji propituju društvo, sustav, svakodnevnicu, filmovi koji eksplicitno prkose nametnutim normama mainstream-a. Ogranizacija festivala svim silama podržava i promovira kritičko mišeljenje i djelovanje mladih filmaša, ali i onih koji itekako znaju što rade.

Ove godine festival nudi posebno interesantan dodatni program koji počinje 29. kolovoza u trajanju do 10. rujna; međunarodnu filmsku radionicu za 7 sretnih sudionika pod dirigentskom palicom virtuoznog etabliranog mađarskog redatelja Bele Tarra. Tarr će polaznike temeljito voditi kroz tajne i trikove procesa filmske produkcije, a kao nagradu za sudjelovanje sudionici će individualno snimiti po kratki film digitalnog formata koji će biti prikazan u sklopu programa Split Film Festivala.

Očekujemo Vas, slučajno ili namjerno, u što većem broju.

Vaš
SPLIT FILM FESTIVAL

Za sve detaljne informacije posjetite nas na stranici: http://www.splitfilmfestival.hr/

Slične vesti