6.7 C
Belgrade
03/02/2023
film Hrvatska region

16. Motovun Film Festival

film_camera_copy1Motovun Film Festival, koji će biti održan od 27. do 31. jula 2013, raspisao je konkurs za prijavljivanje filmova za glavni program ovogodišnje, 16. izdanje. MFF će biti posvećen optimističnim filmovima i novim estetskim tendencijama, kojima će se suprotstaviti depresiji i krizi.

Motovun Film Festival prima prijave za filmove u glavnom programu (dugometražni igrani i dokumentarni), te za selekciju Motovunski kratki (kratkometražni igrani ili animirani u trajanju do 15 minuta).

U glavnom programu MFF-a i ove godine će biti predstavljeno oko 25 dugometražnih i 20 kratkometražnih filmova. U vreme depresije i krize, kada se sve čini crno i beznadno, MFF želi da posveti svoj program filmovima “s dušom i optimizmom, malim pričama koje vraćaju veru u ljudskost i život”. Istovremeno, misija programa je da predstavi nove estetske tendencije i talente. Na razmeđu tih ideja biće koncipiran ovogodišnji program.

Rok za prijavu filmova je 1. jun/lipanj 2013.

Motovunski kratki je službena kategorija MFF-a koja ima za cilj da prezentuje i promovise formu kratkometražnog igranog filma u Hrvatskoj i u svetu.

U konkurenciju za nagradu Propeler Motovunskog kratkog ulaze samo kratkometražni igrani i animirani filmovi trajanja do 15 minuta i ne stariji od 20 meseci. Program kratkometražnih filmova u izboru selektora Andreja Korovljeva biće prikazan u Motovunu, a o najboljem će odlučiti prošlogodišnji laureat. Nagrada za pobednički film u toj kategoriji iznosi 1.000 evra.

U pratećim programima MFF-a, povodom ulaska Hrvatske u Evropsku uniju, biće predstavljeni filmovi posvećeni najvećoj evropskoj nacionalnoj manjini – Romima.

Prijavnice i više informacija o prijavama moguće je naći OVDE

Prijavnica za glavni program

Prijavnica – Motovunski kratki

Pravilnik Festivala

Slične vesti