-0.4 C
Belgrade
29/03/2023
festivali region Srbija vesti

16. МЕЂУНАРОДНА СМОТРА АРХЕОЛОШКОГ ФИЛМА

Page1Ревија археолошких филмова у Смедереву

 16. МЕЂУНАРОДНА СМОТРА АРХЕОЛОШКОГ ФИЛМА

У МУЗЕЈУ У СМЕДЕРЕВУ

Поштовани,

Са великим задовољством Вас обавештавамо да у понедељак 23. новембра 2015. у Музеју у Смедереву почиње 16. Међународна смотра археолошког филма. Манифестација ће трајати од понедељка 23. новембра до четвртка 26. децембра 2015, а пројекције почињу сваког дана у 18 часова. Улаз је слободан.

Као и претходних година, тако и овогодишњу Смотру Музеј у Смедереву приређује уз подршку Народног музеја у Београду.

Међународна смотра археолошког филма временом је израсла у озбиљну манифестацију коју публика препознаје по изузетном квалитету и иновативности понуђених филмова. Одабрани филмови одликују се атрактивним приступом у интерпретацији културне баштине, високим научним квалитетом, те иновативном концептом презентације. Филмови кореспондирају са савременим тренутком у коме су настали, али, истовремено, омогућавају не само стручњацима и заљубљеницима у древне цивилизације, већ и много широј публици бројних радозналаца да сазнају нешто више о најзначајнијим дометима различитих цивилизацијских и културолошких целина широм наше планете.

Филмови приповедају о занимљивим и важним достигнућима минулих епоха, изузетним појединцима и поприштима важних историјских догађаја, омогућавајући нам да уз помоћ једног савременог медија истражимо древне културе и локалитете који чувају остатке давно прошлих времена.

Спремите се за узбудљива путовања која захватају најразличитије меридијане, велике географске и хронолошке распоне, као и за истраживачке подухвате који откривају тајне археолошког заната и научног приступа у разоткривању заборављених времена.

Смотра је од самог почетка замишљена као ревија новијих филмских остварења у продукцији документарног филма, а посебан куриозитет представља чињеница да у Смедереву, али и широм наше земље културна јавност има прилике да се упозна са најновијим и најквалитетнијим филмским остварењима из области археологије и сродних научних дисциплина.

Очекујемо и Вашу медијску подршку у реализацији овогодишње Смотре.

Срдачан поздрав

Мирослав Лазић MA

Виши кустос-сарадник за односе за јавношћу

 Музеј у Смедереву

Омладинска 4

11300 Смедерево

Република Србија

Тел/Факс: +381(0)26.46.22.138

Моб: +381(0)64.844.95.53

Веб сајт: www.mus.org.rs

Е-пошта: info@mus.org.rs

 Друштвени медији:

 

www.facebook.com/muzejsd

 www.twitter.com/muzejusmederevu

Slične vesti