12.6 C
Belgrade
25/03/2023
film region Srbija

11. AVIfest 2016.

FilmReeleKonkurs za XI Smotru kratke video forme – AVIfest, otvoren je do 10. juna 2016. Video/film mora biti autorski i ne duži od 15 minuta. Tradicionalno, festival se održava u podgoričkom KIC-u krajem juna.

Radove slati na CD ili DVD; u HD ili .avi formatu na adresu:

NVO “Zabjelo Republika”, 27. marta 60.  81000 Podgorica

kontakt email: avifestmne@gmail.com

Smotra kratke video forme, festival alternativnog filma/videa – AVIfest, jedini je crnogorski festival alternativnog filma. Ove godine održaće se jedanaesto izdanje festivala, 25 i 26. juna u podgoričkom KIC-u.

Festival je oslobođen strogih koncepata tema, žanrova i ideja i favorizuje različite vrste pristupa filmu. Kratkim filmom/videom uglavnom se bave umjetnici koji su rasterećeni komercijalnih ciljeva, što pomenutom konceptu daje posebnu vrijednost.

Od 2006. godine festival okuplja crnogorske autore koji djeluju u sferi alternativnog, subkulturnog filma/videa i u dosadašnjih deset festivalskih izdanja, prikazano je blizu 200 filmova naših autora.

Pored tradicionalnih selekcija najboljih crnogorskih i inostarnih alternativnih filmova, premijerno će se prikazati dugometražni igrani film crnogorskog autora, a očekuje nas i nekoliko zanimljivih gostovanja.

 

Slične vesti