4.4 C
Belgrade
01/12/2022
poezija Srbija

„Sija knjiga majke Angeline“

Kulturno prosvetna zajednica opštine Sečanj i Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa raspisuju Konkurs „Sija knjiga majke Angeline“ za najlepšu žensku pesmu tematski posvećenu Angelini Branković (Prepodobnoj mati Angelini) i organizuju ženski pesnički maraton u cilju afirmacije ženskog pesništva i lika i dela srpske despotice i zadužbinarke Angeline Branković.

Na Konkurs poslati jednu neobjavljenu pesmu tematski vezanu za majku Angelinu na mejl: sijaknjigamajkeangeline@gmail.com Radove i podatke: ime, prezime, adresa, telefon, mejl poslati do 05. avgusta 2011. godine.

Žiri, koji čine: Dragana Slijepčević, Danijela Aleksić i Senka Vlahović Filipov, odabraće tri najbolje pesme.

13. avgusta u 16 časova u Domu kulture u Sečnju, biće proglašenje pobednica Konkursa i dodela nagrada. Pobednicama će biti uručene nagrade, a ostalim učesnicama diplome. Nakon dodele nagrada, održaće se ženski pesnički maraton gde će sve učesnice Konkursa biti u prilici da čitaju svoje pesme.

Sve pesme pristigle na Konkurs biće objavljene u elektronskom izdanju zbornika radova u izdanju BKC-a i Kulturno prosvetne zajednice opštine Sečanj do sledeće manifestacije iduće godine kada će zbornik biti promovisan.

Za sve informacije obratiti se na telefone: 023/841-620, 063/644-369.

Slične vesti