1.6 C
Belgrade
01/02/2023
muzika region Srbija

„Представa за музику” у Смедереву

Седмог дана фестивала „Тврђаве театар“ у склопу пратећег програма на Градском тргу у Смедереву представили су нам се чланови групе „Secondhanders“, својом „Представом за музику”.  Перформанс су извели професор Небојша Игњатовић (вокал, клавир, контрабас, мбира, флаута), Александра Станић (виола, вокал), Јулијана Марковић (виолончело, вокал), Горана Ћургус (харфа), Југослав Хаџић (хармоника), и као редитељ представе Дијана Милошевић.

Сам наступ извођача говори о музици која сваке године губи своју смисао, крађом семплова и новим уметничким правцем „modus operandi ” или “Cut – Copy – Paste“. Ова група изводи у жарогонском језику (половну музику познатих аутора) која је упакована и сређена за готову употребу под насловом „IT FROM BEATS”. Њихова музика у себи садржи неколико делова или целина познатих композиција.

Ипак, ови сјајни музичари се не обраћају само својим „колегама” већ  и осталим уметностима као и другим научно-теоријским дисциплинама. Композиција из „Представе за музику ”, „IT FROM BEATS” се управо односи на целокупан научно-теоријски рад „Patchwork” који је уједно и резултат „Cut – Copy – Paste“ правца. На крају, цео спектар таквог поступка нуди креативну могућност и идеја са жељом да се музика врати тамо где јој је место, „ауторским композицијама ”.

Slične vesti