-2.4 C
Belgrade
05/02/2023
rezultati konkursa Srbija

ЂУРИН ШЕШИР НА ГЛАВИ МИЉУРКА ВУКАДИНОВИЋА

САОПШТЕЊЕ ЖИРИЈА ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДЕ ЂУРИН ШЕШИР

  Жири за доделу награде Ђурин шешир (у саставу: Душан Стојковић, председник, и чланови Радивоје Марковић и Милош Јанковић), коју су заједнички установиле Фондација Солидарност Србије и Кућа Ђуре Јакшића, на седници одржаној дана 25. априла 2012. године, констатовао је да je од 28 рукописа под шифром, који су ушли у ужи избор, после жирирања и вредновања – у најужем избору остало 10 (десет) рукописа, са следећим шифрама:

 

  1.    Печат I
  2.    Рунолист
  3.    Дар Мар
  4.    Болани Дојчин
  5.    Розета
  6.    Губернија
  7.    Петар плете Петру плот
  8.    Андромеда
  9.    Савршено Сам
  10.    Ступље

Након пребројавања гласова чланова жирија, констатовано је да ниједан од рукописа нема сва три гласа, па се приступило додатном гласању, после чега је донета следећа

         О Д Л У К А

 Већином гласова чланова жирија (2:1), за победника првог конкурса за награду Ђурин шешир, проглашен је рукопис под шифром БОЛАНИ ДОЈЧИН, са насловом ШКР GUT.

 Увидом у коверту са разрешењем шифре, чланови жирија су констатовали да је награђени аутор Миљурко Вукадиновић, књижевник из Београда – коме ће последње недеље јуна 2012. бити уручена награда – Ђурин шешир (награда се, да подсетимо, састоји од уникатног, ручно израђеног шешира, по угледу на шешир који је носио Ђура Јакшић, плакете – барељефа у бронзи, са ликом Ђуре Јакшића, рад вајара Остоје Балканског и штампања победничког рукописа у форми књиге, у тиражу од 500 примерака).

За Жири награде Ђурин шешир,

председник

Душан Стојковић

Slične vesti