2.2 C
Belgrade
09/02/2023
Srbija

Шаљи даље – аутор Милош Ликић, Г. Милановац Жанр: књижевне цртице

Шармантно написана, ова књига просветљава али и забавља, наводи на размишљање, …али вам не дозвољава да је испустите из руку. У њој се налазе стотине кључева који дају одговоре на питање: како променити ствари кад је промена тешко остварива?
Милош Ликић је млад човек који је написао књигу малог обима, али велике вредности. Не пишући из обавезе према савременицима, иза себе је, управо овом књигом, оставио бисере. Његови бисери су састављени од малих животних одломака, књижевних маргиналија, забелешки и мудрих мусли, који сви заједно представљају „Знакове поред пута“ за све генерације.

„Све је у знаковима и симболима. Морам пратити те знакове не бих ли дошао до остварења свог сна, а за то морам бити стрпљив, упоран, обазрив, опуштен. Морам да отворим сва своја чула максимално, а највише срце, јер од њега све зависи“ !

О књизи „Шаљи даље“ Милоша Ликића

Универзум нам је подарио природу, при чему је у људској природи да се стално креће напред. Човек који позитивно размишља има толико енергије да је за њега брзина пресудна ствар, брзо напредовати до краја живота.

Управо такви позитивни ставови налазе се у књизи младог Милоша Ликића „Шаљи даље“ предивној књизи, препуној мудрих и лепих мисли упућених управо вама, драги читаоци.

Својим лепим мислима, Милош Ликић поручује следеће:

Када у Унирвезум пошаљете мисао да желите много, то ћете и добити; насупрот томе, ако желите мало, и то ћете добити. Ваше жеље су ваше навике из прошлости, а вашу прошлост креирали су услови и окружење у коме сте одрастали. И тада је ваш ум био креативан као и сада. Мисли које су креиране у вашем уму одражавају ваш ментљални став. У вашој унутрашњости постоји читав универзум лепоте, изобиља, моћи, здравља и богатства. Силе Универзума су моћне, без обзира што их не видите, оне су ту у вама. Када ово откријете, открићете и сва решења на ваше проблеме, јер су све одговори на сва питања у вама. Спознајом ове унутрашњости, све у спољашњем свету ће добити јасан одговор. Спознајом ове истине открићете једну бескрајну мудрост, бесконачну снагу са којом можете управљати у спољашњем свету. Открићете хармонију у унутрашњем Универзуму. Она је одраз ваших достигнућа и свеобухватног успеха.

Читајући све ове лепе мисли које је Милош тако пажљиво пренео на папир, на основу свог (не) проживљеног искуства и начина размишљања, дан за даном схватићете да је ваша инспирација бесконачна, ваши планови ће вам бити све јаснији и разумећете да свет није само оно што видите, већ да је сачињен од финих вибрација човечанства. Бићете инспирисани новом силом и светлошћу правог самопоуздања, осетићете велику снагу и схватићете да вам се снови остварују.

Књига „Шаљи даље“ је приручник за људе притиснуте проблемима, који желе и морају да се поново роде, да крену другим путем, да науче да буду задовољни собом, а тиме ће бити успешнији, задовољнији и срећнији. Милош сматра да нема тога што се не може изменити и излечити снагом воље, потребно је само мало менталне хигијене, и измењен начин мишљења. Нека вам ова књига помогне да нађете своје место под сунцем, да прихватите себе и научите колико вредите.

Зато је примаран циљ свих мисли које садржи књига „Шаљи даље“- лични мир. А он се постиже онда када помиримо своје потребе са порукама које су у нас уграђене и нађемо начин да искористимо оно добро из нас самих.

Користећи савете из ове књиге, моћи ћете да управљате сопственим животом и да будете тамо где желите да будете, на свој начин и под властитим условима.

Верујем да ће Милош Ликић својим књижевним првенцем „Шаљи даље“ остати упамћен и читан, јер је творац чистих мисли насталих из чистих осећаја, мисли којима ће завести све оне који нису спремни на превару, оне који знају како туку животне кише.

Верица Секирарски, „Књижевна омладина Србије“

Slične vesti