26.1 C
Belgrade
10/06/2023
fotografija Srbija

Фотографски конкурс „Мој поглед на Србију“

moj pogledОрганизатор „Српски код“ у оквиру пројекта „Српски академски круг“

 Опис конкурса:

У жељи да упозна младе таленте у Републици Србији oрганизација „Српски код“, у оквиру пројекта „Српски академски круг“, расписује фотографски конкурс  „Мој поглед на Србију“ са циљем да ауторе афирмише и укључи у своје будуће активности, и представи њихове најбоље фотографије.

 Више конкурсних категорија пружају идеалну прилику откривања евидентних али и скривених лепота наше земље, из културно-историјске и друштвене перспективе. Жеља организатора је да подстакне младе ауторе да својим естетско-уметничким приступом прикажу лепоту живота у Србији.

 Фотографски конкурс се расписује у три категорије Пејзаж, Портрет и Серија (кратка прича у 3 фотографије). Серија такође може подразумевати и три сукцесивне фотографије из пејзажа или портрета.

 Конкурс је отворен од 1. до 27. маја 2013. године, а свечана церемонија доделе награда и отварања изложбе одржаће се 15. јуна 2013. године у Народној библиотеци Србије.

 Услови конкурса:

 

 1. Право на учешће имају сви држављани Републике Србије узраста од 16 до 26 година.
 2. Учесници морају бити аутори фотографија које шаљу на конкурс и то доказују оригиналом снимка који су послали.
 3. Радови који су урађени мобилним телефоном или дорађени у Фотошопу биће дискваликфиковани.
 4. Један учесник може конкурисати у  више категорија.
 5. Максималан број фотографија који учесник може послати у оквиру једне категорије је 3.
 6. Фотографије морају бити у ЈПЕГ електронском формату, максималне величине до 5 МБ.
 7. Учесник који пошаље више фотографија од дозвољеног броја биће дисквалификован.
 8. Најбоље радове бира стручни жири, у саставу:

Живота Циле Неимаревић, директор фотографије на Радио-телевизији Србије

Биљана Ракочевић, представница Народне библиотеке Србије

 1. При избору најбољих радова жири ће узети у обзир идеју, креативност и оригиналност аутора, као и естетику и техничке карактеристике фотографије.
 2. Аутори одабраних фотографија биће накнадно контактирани ради израде фотографија, искључиво од стране организатора, у већој резолуцији за потребе изложбе.
 3. Најбољи радови биће изложени у Народној Библиотеци Србије у Београду од 15.  јуна текуће године.
 4. Аутори победничких радова, као и оних  који уђу у ужи избор, биће обавештени путем мејла, а њихови радови објављени на сајту  www.akademskikrug.rs
 5. Победници у све три  категорије биће награђени путовањем на Тару, у организацији „Српског академског круга“, од 5. до 8. Јула 2013. као и новчаним наградама у износу од 10.000 динара.
 6. У случају да у некој од категорија нема довољно квалитетних фотографија, прва награда ће бити равноправно расподељена у преососталим категоријама.
 7. Организатор има право коришћења свих фотографија у оквиру рада „Српског академског круга“ и „Српског кода“ у било којем облику и било којем медију. У тим приликама биће наведено  име аутора, али „Српски код“ не сноси одговорност ако уредништво другог медија, у евентуалном преузимању истог, то не учини.
 8. Фотографије се шаљу до 27. маја 2013. године на мејл адресу konkurs@akadеmskikrug.rs са насловом мејла – Мој поглед на Србију, категорија.
 9. Учешћем на конкурсу аутори прихватају услове наведене у претходним ставкама.

За сва додатна обавештења можете нам се обратити на мејл адресу konkurs@akadеmskikrug.rs .

Slične vesti

1 comment

Naki 04/05/2013 at 22:14

da li dozvoljena korekcija boje i kontrasta u fotošopu?

Comments are closed.