4.5 C
Belgrade
04/02/2023
region rezultati konkursa

Ужи избор за награду „Исидора Скулић“

isidoraЖири за награду „Исидора Секулић“ ради у саставу Марко Недић, председник, Петар Пијановић и Александар Јерков, чланови. Жири ће, како је саопштено, одлуку о добитнику донети на следећој седници а уручење награде биће почетком јуна.

Жири за награду „Исидора Секулић“ уврстио је седам књига у ужи избор а одлуку о добитнику награде донеће на следећој седници.

Од 90 предложених и приспелих наслова жири је у ужи избор издвојио роман Катарине Брајовић „Штампар и Вероника“ (Октоих, Макарије, Подгорица, Београд), роман Александра Гаталице „Велики рат“ (Евро-Ђунти, Београд), студију Жанете Ђукић-Перишић „Писац и прича“ (Академска књига, Нови Сад), приче Драгише Калезића „Стопала“ (Орион арт, Београд).

У ужи избор ушле су и приче Владимира Кецмановића „Зидови који се руше“ (Завод за уџбенике, Београд), Виде Огњеновић „Живи примери“ (Архипелаг, Београд) и студија Кристијана Олаха „Књига-Бог“ (Институт за књижевност и уметност, Београд).

Жири за награду „Исидора Секулић“ ради у саставу Марко Недић, председник, Петар Пијановић и Александар Јерков, чланови.

Након детаљног  разматрања прошлогодишње продукције савремених српских писаца у приповедачком, романескном, есејистичком и путописном жанру, које је неговала и Исидора Секулић, жири ће, како је саопштено, одлуку о добитнику донети на следећој седници а уручење награде биће почетком јуна.
(Танјуг)

Slične vesti