12.8 C
Belgrade
01/04/2023
promocije Srbija

Трчи Лилит, запињу демони“ Бојана Кривокапића у СКЦ Крагујевац, четвртак 21. новембар, 19.00

Bojan_Krivokapic„Трчи Лилит, запињу демони“ је збирка прича Бојана Кривокапића, за чији је рукопис добио
награду „Ђура Ђуканов“ коју додељује Народна библиотека „Јован Поповић“. Честим изменама
наративних перспектива и лингвистичких образаца, Кривокапић успева да конкретизује савремене дилеме постјугословенских простора…
Бојан Кривокапић је рођен 1985. године. Активистичко и уметничко искуство стицао у Камерном позоришту музике Огледало и Међународном фестивалу Актуелне музике Интерзоне. Завршио Компаративну књижевност у Новом Саду. Поезијом и кратком прозом заступљен у више антологија и књижевних часописа у Србији, Босни и Херцеговини, Хрватској и Словенији.
Добитник прве награде за прозу Улазница (Зрењанин, 2011). Био у најужем избору за књижевну награду Lapis Histriae (Умаг, 2012).
Добитник награде “Ђура Ђуканов” за 2012. годину за прозни рукопис “Трчи Лилит, запињу демони” (Кикинда, 2012).
Добитник Књижевне награде „Мак Диздар“ за 2013. годину за прву необјављену књигу поезије „Жохаров лет“ (Столац, 2013).
Драмски уобличио текст за монодраму „Хаљина за рингишпил“, продукција: Огледало – Центар за иницијативе у култури (Нови Сад, 2012).
Изучава(о) Студије рода, при Центру за интердисциплинарне постдипломске студије Универзитета у Сарајеву. Учествовао на љубљанском Фестивалу Младе Риме, на загребачком Фестивалу активистичке поезије Арт Аttack, београдским Априлским сусретима, и на књижевним сусретима Шумски пјесници у Грожњану (Истра), Међународном фестивалу кратке приче Кикинда-Short (2013) и др.
Један је од уредника књиге “Радови у Кући – текстови са Радионице креативног писања” (Нови Сад, 2012), као и Зборника поезије и кратке прозе “PitchWise” (Сарајево, 2012). Рецензент је књига “Утишани гласови – независна позоришна и перформерска феминистичка сцена у Новом Саду од 1989. до 1999.” Иване Инђин, монографије Арт клинике “Еутаназија: 2009 – 2011”, као и музичког албума “On Eastern Way” Бориса Ковача и Давида Јенгибариана.
Ангажован у Омладинском центру ЦК13 у Новом Саду, као уредник књижевног програма и водитељ Радионице креативног писања.
Објавио:
„Трчи Лилит, запињу демони“ – кратка проза (Народна библиотека Јован Поповић, Кикинда, 2013)
У штампи:
„Бездомност“ – песма (Књижуљак, Београд, 2013)
У припреми:
„Жохаров лет“ – гемишт поезија (Слово Горчина, Столац, 2014)

Четвртак, 21. новембар, 19 сати, СКЦ.

Slične vesti