1.1 C
Belgrade
08/02/2023
region Srbija

Смедеревска јесен 2011 – програм смедеревског музеја

ПРОГРАМИ МУЗЕЈА У СМЕДЕРЕВУ У
ОКВИРУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „СМЕДЕРЕВСКА ЈЕСЕН 2011.“

Поштовани,
Поводом традиционалне манифестације „Смедеревска јесен 2011.“, која се ове године одржава у Смедереву од 5. до 11. септембра, Музеј у Смедереву има част да Вам најави програме са којима ће се представити како смедеревској публици, тако и бројним гостима који овим поводом долазе у наш град.

ИЗЛОЖБА „СВЕТЛОСТ“ У ГАЛЕРИЈИ САВРЕМЕНЕ УМЕТНОСТИ СМЕДЕРЕВО
У простору Галерије биће организована изложба „Светлост“, ауторке поставке Светлане Веселиновић, која ће у овом простору изложити дела великог број уметника и својих колега из Смедерева и других градова Србије. Отварање изложбе биће у петак 2. септембра у 20 часова. Изложба ће бити отворена од 2. до 11. септембра.

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА „1+1: ЖИВОТ И ЉУБАВ“ У МУЗЕЈУ У СМЕДЕРЕВУ
У првој сали Музеја у Смедереву биће представљена гостујућа изложба Музеја града Новог Сада под називом „1+1: Живот и љубав“. Свечано отварање изложбе биће у понедељак 5. септембра 2011. у 19 часова. Изложба ће бити отворена до 30. септембра. Улаз за посетиоце је слободан.

Изложба „1+1: Живот и љубав“ представља пројекат регионалне међумузејске сарадње Балканске музејске мреже, који је ове године реализован истовремено у 11 музеја широм Западног Балкана. Иако су музеји имали исту тему, сваки од музеја пронашао је свопствени начин интерпретације два појма универзалне важности и провлачности.

Изложба Музеја града Новог Сада, тачније ауторке Иване Јовановић Гудурић, кустосаетнолога, чине личне фотографије које приказују партнерску љубав, а које датирају из различитих временских периода, од средине 19. века до 80-их година 20. века. Изложене фотографије настајале су у атељеима професионалних фотографа или као сведочанства важних тренутака и догађаја у „малим“ личним историјама, док су неке настајале у моментима доколице, на заједничким излетима и путовањима…

Више информација о изложби можете пронаћи на:
http://www.museumns.rs/izl​ozbe/izlozbe_pages/1+1_liv​e_and_love/1+1_life_and_lo​ve.html

СРЕДЊОВЕКОВНА ТРПЕЗА СМЕДЕРЕВА
Част нам је да Вас позовемо и на програм „Средњовековна трпеза Смедерева“, тачније на презентацију средњовековних јела.
Програм ће бити представљен у лапидаријуму Музеја у Смедереву 6. септембра у трајању од 10 до 17 часова. Као пратећа подршка гастро програму предвиђена је једнодневна сликарска колонија, у оквиру које ће сликати петоро сликара на тему Смедерево кроз векове. Улаз је такође слободан.

www.muzejsd.org

Slične vesti