6.5 C
Belgrade
27/03/2023
radionice Srbija

Смедеревска музејска баштина кроз радионице

172364_kusmederevo01-blic-petar-markovic_fМузеј у Смедереву наставља своје програмске активности усмерене ка ученицима различитих узраста са циљем представљања и популаризације смедеревске културно-историјске баштине на начине који су њима блиски и забавни. У том смислу Музеј у Смедереву је креирао радионице у којима ће учествовати ученици школа из Смедерева и Пожаревца.

Ове радионице представљају музејске активности које се односе на васпитно-образовно деловање Музеја у области музејских комуникација. Радионице подразумевају скуп различитих активности чијом реализацијом  желимо да постигнемо следеће ефекте:

  • Коришћење музеја у локалној заједници као ресурса за развој опште-културног образовања и обрaзовног туризма, а све у циљу промоције и очување наслеђа.
  • Реализовање нових наставних техника за мотивисање ученика за активно учешће у процесу учења
  • Учење путем откривања и игре, модела који обезбеђују квалитет и трајност стечених знања
  • Спознаја могућности и предности које пружа извођење наставе у аутентичном амбијенту Музеја
  • Оспособљавање учесника да посматрају, упоређују, слушају, класификују, аргументују, повезују, експериментишу, стичући и проширујући тако своја знања из различитих области…

У среду 7. маја од 12:30 у Музеју у Смедереву биће одржан огледни час „Деспот Ђурађ и Јерина Бранковић“ у којем ће учествовати ученици I5 ТТШ „Деспот Ђурађ“ из Смедерева са проф. Оливером Ђерић. Циљ огледног часа биће систематизација градива из области народне књижевности уз помоћ костима, нарације и музејских предмета.

 

У четвртак 8. маја од 13:10 у Музеју у Смедереву биће одржана радионица „Смедеревска баштина“ за ученике I разреда ОШ Краљ Александар I из Пожаревца.

Уколико сте у могућности, молимо Вас да медијски испратите ове догађаје, који су од изузетног значаја за популаризацију смедеревске културно-историјске баштине и рад Музеја у Смедереву уопште.

Мирослав Лазић, М.А.

Кустос-сарадник за односе за јавношћу

Музеј у Смедереву

Омладинска 4

11300 Смедерево

Република Србија

 

Тел/Факс: +381(0)26.46.22.138

Моб: +381(0)60.844.95.53

Веб сајт: www.mus.org.rs

Е-пошта: info@mus.org.rs

 

Slične vesti