17.7 C
Belgrade
31/05/2023
rezultati konkursa Srbija

Саопштење 46. Фестивала поезије младих у Врбасу

festival-poezije-mladih

Овогодишњи 46. фестивал поезије младих, који је требало да се одржи од 20 – 24. маја, отказан је због катастрофалних поплава које су задесиле Србију, а поступајући у складу са раније расписаним конкурсом за младе песнике до 27 година старости из Србије и региона, у четвртак 22. маја одржана је седница стручног жирија на којој су донете одлуке о најбољим песницима.

ТРЕЋУ награду добила је МИЛИЦА ЊЕЖИЋ из Бањалуке, ДРУГУ награду је добила ИВАНА БУНТИЋ из Мостара, а ПРВУ награду је добила ТАМАРА ХРИН из Руског Крстура. Награда „Станко Симићевић” која се додељује најмлађем финалисти припала је ТИЈАНИ РАДОВАНОВИЋ из Ваљева.
Прва награда је штампање књиге, а друга и трећа награда су новчане. Ивана Бунтић и Милица Њежић одрекле су се новчаног износа награде за помоћ пострадалима у поплавама. У питању је износ од 17.500 динара за другу награду и 11.500 динара за трећу награду. Награду „Станко Симићевић” у виду поклон књиге додељује библиотека у Врбасу.
Жири у саставу Перо Зубац, Душан Стојковић и Бранислав Зубовић, одлуке је донео једногласно.
Откупна награда „Палета младих” у износу од 25.000 динара, за најбољег младог сликара, по одлуци селектора Саве Степанова припала је Владимир Винкићу из Панчева.
Врбас, 23. мај 2014. Савет Фестивала поезије младих

 

Slične vesti