24.1 C
Belgrade
31/05/2023
rezultati konkursa Srbija

Резултати kњижевног конкурса за радове на тему „Вино“

vinoНа књижевни конкурс пристигло је укупно 492 рада од стране 223 аутора.

Жири је радио у саставу: 1. књижевник Радомир Андрић, председник Удружења књижевника Србије, председник жирија, 2. књижевник Миодраг Јакшић, главни и одговорни уредник у издавачкој кући „Арте“ 3. професор Ирена Милетић, секретар жирија, и донео је следеће одлуке:

Прво место: Освојила је песма „Вучји угриз“ ауторке Невенке Поповић из Власотинца (Србија).

Друго место: Освојила је песма „Ко ће знати“ Предрага Јакшића из Старе Пазове (Србија).

Треће место: Освојила су три рада: Прича „Вино истриана“ аутора Фрања Франчича из Љубљане (Словенија), песма „У почетку беше“ ауторке Иванке Радмановић из Њујорка (САД) и прича „Вински траг“ аутора Милоша Симића из Крагујевца (Србија).

Похвалама су награђени: Песма „Банатско јутро“ аутора Горана Мракића из Темишвара (Румунија), песма „Украден“ ауторке Инес Дурмић из Сарајева (БиХ), песма „Упутство за посматрање речи“ ауторке Гордане Влајић из Панчева (Србија), песма „Стидљиви винолајк“ ауторке Миланке Мамуле из Милана (Италија), песма „Винска чаролија“ ауторке Наталије Панић из Пирота (Србија), песма „Вино ми даје снагу“ Зорана Маслаковића из Ниша (Србија), песма „Најлепше се осећам у сну“ ауторке Алтенке Сапунџијеве из Ловеча (Бугарска)

Резултати конкурса објављени су  04. и 05. децембра 2013. године на интернет порталу „Конкурси региона“ и на фејсбук страници „Арте књига“.

Награде ће добитницима бити уручене 14. децембра 2013. године у Тополи, у оквиру манифестације „Дани песме и вина“.

Награђена и друга књижевна дела, по избору жирија, пристигла на конкурс, биће штампана у посебном зборнику који ће бити представљен на манифестацији „Дани песме и вина“.

Све додатне информације на: irenaljmiletic@gmail.com

Slične vesti