18 C
Belgrade
23/03/2023
promocije Srbija

ПРОМОЦИЈА НОВЕ КЊИГЕ САТИРИЧАРА БОЈАНА ЉУБЕНОВИЋА

znak-445x300-humor-satira-i-karikatura„Писма из Србије“ пред смедеревском публиком

 Нова књига познатог српског сатиричара Бојана Љубеновића „Писма из Србије“ читалачкој публици у Смедереву биће представљена у уторак, 18. марта у 19 часова у Музеју у Смедереву. На промоцији књиге, поред аутора, говориће Слободан Симић, наш чувени сатиричар и уредник сатире у издавачкој кући „Агора“.

 Ново Љубеновићево дело чини стотину писама која његов измишљени странац пише својима негде у иностранству и на духовит и проницљив начин описује данашњу Србију и њене грађане.

 Они који прате рад овог аутора знају да су „Писма из Србије“ од 2011. до 2013. године излазила као сатирична колумна у дневном листу „Вечерње новости“ и имала бројну читалачку публику.

 Иако аутор не признаје да му је примарни циљ био да насмеје читаоца, од смеха се у овој књизи једноставно не може побећи. Од када отворите ову књигу лице вам се само од себе развлачи у осмех и тако остаје све до последње странице. „Писма из Србије“ су књига која ће и највеће мргуде подсетити да се смеју. И то најпре себи, па тек онда другима. Зато и чуди што је ова књига тренутно велики хит у свим књижарама.

 Бојан Љубеновић (1972), уредник је страна хумора у „Вечерњим новостима“, а у том листу свакодневно пише за рубрику ТРН (Тако Рећи Незванично). Стални је сарадник сатиричног портала www.njuz.net  и добитник свих најзначајнијих награда из области сатиричне књижевности.

 Више информација о аутору можете пронаћи на веб страници: http://www.bojanljubenovic.com

 Мирослав Лазић, М.А.

Кустос-сарадник за односе за јавношћу

Музеј у Смедереву

Омладинска 4

11300 Смедерево

Република Србија

 Тел/Факс: +381(0)26.46.22.138

Моб: +381(0)60.844.95.53

Веб сајт: www.mus.org.rs

Е-пошта: info@mus.org.rs

Slične vesti