12.6 C
Belgrade
25/03/2023
aforizmi esejistika poezija proza satira Srbija stalni konkursi

Позив часописа „Књижевне вертикале“

knjige2Редакција књижевног часописа Књижевне вертикале обавештава све заинтересоване књижевне ствараоце у Београду и Србији, без обзира да ли су чланови Друштва књижевника Београда или не, да могу током целе године слати своје књижевне радове на адресу: drustvokb@gmail.com .

О првом броју часописа Књижевне вертикале као и о његовој садржини, те о активностима Дриштва књижевника Београда и његовим члановима, заинтересовани ствараоци се могу информисати на сајту:  www.drustvokbg.tk .

Часопис Књижевне вертикале садржи следеће рубрике: проза, поезија, есеистика, књижевна критика, сатира/афористика и књижевност за децу.

Радови се шаљу у електронској форми писани ћириличним или латиничним писмом. Радови се објављују на писму на којем је сам аутор доставио свој рад или на оном писмо на ком то аутор изричито затражи. Фонт и величину слова одређује редакција.

Препоручена величина прича, есеја и књижевних критика је до 10.000 карактера са размаком, мада није услов за објављивање јер је то пре свега квалитет. Број песама или афоризама није ограничен мада ће уредници правити репрезентативне изборе одређеног, мањег броја радова који ће бити објављен.

Уколико су рађене лектура и коректура, то би аутори требали да наведу као и име лектора и коректора.

Аутори су обавезни да уз радове доставе и краћу био-библиографију са подацима за контакт.

Редакција часописа Књижевне вертикале ће након уредничког посла и извршеног избора радова за следећи број, обавестити све ауторе који су своје радове слали о избору, као и о месту и времену претстављања новог броја часописа, као и о градовима и местима у којма ће бити организоване промоције, те начину и условима набавке часописа.

Slične vesti

5 comments

Vasa Radovanovic 14/01/2014 at 23:34

Adresa sajta je: http://dkbg.tk

Vasa Radovanovic 27/06/2014 at 17:38

Link za besplatno preuzimanje novog broja Književnih vertikala…
Časopis Društva književnika Beograda…
https://app.box.com/s/hz487he5af4vqyvcdoz3

Vasa Radovanovic 01/01/2015 at 23:17

Novi, treći broj se može besplatno preuzeti sa:
https://app.box.com/s/q72qre90q77nstuwf7s6

U toku je konkurs za četvrti broj…

Dule 14/04/2015 at 10:13

Koji je tempo izlazaka “Književnih vertikala“, mesečno, tromesečno, polugodišnje… ?

vasa 10/04/2016 at 23:14

Tri puta godisnje…

Comments are closed.