Позив часописа „Књижевне вертикале“

Filed under: aforizmi,esejistika,poezija,proza,satira,Srbija,stalni konkursi |

knjige2Редакција књижевног часописа Књижевне вертикале обавештава све заинтересоване књижевне ствараоце у Београду и Србији, без обзира да ли су чланови Друштва књижевника Београда или не, да могу током целе године слати своје књижевне радове на адресу: drustvokb@gmail.com .

О првом броју часописа Књижевне вертикале као и о његовој садржини, те о активностима Дриштва књижевника Београда и његовим члановима, заинтересовани ствараоци се могу информисати на сајту:  www.drustvokbg.tk .

Часопис Књижевне вертикале садржи следеће рубрике: проза, поезија, есеистика, књижевна критика, сатира/афористика и књижевност за децу.

Радови се шаљу у електронској форми писани ћириличним или латиничним писмом. Радови се објављују на писму на којем је сам аутор доставио свој рад или на оном писмо на ком то аутор изричито затражи. Фонт и величину слова одређује редакција.

Препоручена величина прича, есеја и књижевних критика је до 10.000 карактера са размаком, мада није услов за објављивање јер је то пре свега квалитет. Број песама или афоризама није ограничен мада ће уредници правити репрезентативне изборе одређеног, мањег броја радова који ће бити објављен.

Уколико су рађене лектура и коректура, то би аутори требали да наведу као и име лектора и коректора.

Аутори су обавезни да уз радове доставе и краћу био-библиографију са подацима за контакт.

Редакција часописа Књижевне вертикале ће након уредничког посла и извршеног избора радова за следећи број, обавестити све ауторе који су своје радове слали о избору, као и о месту и времену претстављања новог броја часописа, као и о градовима и местима у којма ће бити организоване промоције, те начину и условима набавке часописа.

5 Responses to Позив часописа „Књижевне вертикале“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*