22.2 C
Belgrade
04/06/2023
film satira Srbija

Нови конкурс Драгог Тасића

tasicДраги Тасић, писац и песник из Бора и Јагодине расписује европски јавни конкурс

За садржајне телевизијске приказе својих сабраних дела, која чине Еп, две песничке збирке, 4 романа и две књиге прича – о сто година српског мувања пред вратима Европе, уз наизменичне пријеме и избацивања Србије из Европске заједнице.

Право учешћа на конкурсу имају све српске и регионалне али и државне телевизије Немачке, Енглеске,Француске, Шпаније, Италије и Холивуд.

Емир Кустурица има право снимања без учешћа на конкурсу.

Телевизије – кандидати који желе да им писац повери снимање емисије о своме комплетном делу, дело могу подићи до 31. децембра ове године.

Телевизије које писац изабере у јануару месецу 2014. као најповољније учеснике на конкурсу – могу по своме сценарију, на основу проученог дела, читаве 2014. и 2015. године снимати разговоре с писцем и четворо критичара пишчевог дела, у амбијенту Србије, бивше Југославије, у пишчевој кући у Бору и стану у Јагодини, али и у Олимп Бичу – уз избор једног од педесетак врхова Олимпа.

Изабране телевизије имају право да снимљени материјал уреде према своме укусу и мирису савремене историје и да га емитују, односно сачувају у свом трезору о српској култури у време владавине европско – тријумвиралне српске демократије.

Slične vesti