12.8 C
Belgrade
01/04/2023
rezultati konkursa Srbija

Награда новосадском сатиричару Милану Тодорову

pokori-se-i-pocni_660x330БЕОГРАД – Збирка афоризама „Покори се и почни“, новосадског сатиричара Милана Тодорова проглашена је најбољом књигом афоризама на српском језику у 2013. години, одлучио је жири Београдског афористичарског круг.Одлука жирија, који је радио у саставу: Александар Баљак, председник, Витомир Теофиловић и Милан Бештић – била је једногласна.

На конкурс БАК-а, који је био отворен до 31. децембра прошле године, приспело је 18 збирки афоризама објављених у Србији, БиХ, Црној Гори и Хрватској.

Књига Милана Тодорова „Покори се и почни“ садржи задивљујуће велики број квалитетних афоризама (1400) које је аутор писао последњих десет година.

Иако су бремените значењима, бриљантне минијатуре овог нашег познатог сатиричара лако и брзо стижу до читалаца.

Жири у образложењу истиче да је Тодоров написао своју најзрелију збирку, а уједно и једну од најбољих књига афоризама икад написаних код нас.

Књига „Покори се и почни“ отвара ново поглавље у приступу писању, али и читању књига афоризама.

Награда Београдског афористичарског круга, најпрестижније признање за афористику у Србији, Тодорову ће бити додељена средином фебруара, на Дан српске сатире. Лауреату ће бити уручена Плакета БАК-а и новчани износ награде.

Књигу је могуће поручити путем мејла: todorovmm@gmail.com

Slične vesti