2.9 C
Belgrade
01/02/2023
Srbija vesti

Музеј у Смедереву обележава 63. годишњицу од оснивања

smederevoПоводом Дана Музеја у Смедереву у петак 12. априла 2012. у 13 часова биће представљен четврти број периодичног часописа Музеја у СмедеревуСмедеревски зборник.

Смедеревски зборник представља стручни часопис у којем се објављују радови о покретним културним добрима која се чувају у музејским збиркама (палеонтологија, археологија, нумизматика, историја, етнологија и уметност), о културно-историјској баштини Смедерева и смедеревског краја, као и стручне радове на најразличитије теме од општег културно-историјског и музеолошког значаја.

Промоција четвртог броја Смедеревског зорника долази као резултат двогодишњег рада на реализацији пројекта који је подржан од стране Министарства културе и информисања Републике Србије. Сматрамо да је постојање и редовно излажење овакве публикације од изузетне важности не само за нашу установу, већ и за културни живот нашег града и околине, чије покретно културно благо Музеј у Смедереву баштини, чува и излаже.

У оквиру програма представљања часописа учествоваће спољни чланови Редакционог одбора Смедеревског зборника: академик Момчило Спремић, редовни члан Српске академије наука и уметности (САНУ), проф. др Ненад Макуљевић, редовни професор Филозофског факултета у Београд на катедри за историју уметности, др Марко Поповић, научни саветник Археолошког института САНУ у Београду у пензији, др Весна Марјановић, музејски саветник Етнографског музеја у Београду, као и Татјана Гачпар, директор Музеја у Смедереву. Модератор програма биће Мирослав Лазић, кустос. Очекујемо и присуство већег броја аутора чији су текстови публиковани у часопису, као и свих сарадника који су својим квалитетним радом допринели публиковању четвртог броја Смедеревског зборника.

Стога Вас најсрдачније позивамо да Вашим присуством увеличате овај скуп, али и информишете јавност како о датуму, времену и месту одржавања промоције тако и о самом часопису. Као и увек до сада, радујемо се сусрету са Вама. Унапред се захваљујемо на Вашој медијској подршци.

           Срдачан поздрав,

 Мирослав ЛазићM.A.

Кустос – сарадник за односе са јавношћу Музеја у Смедереву

Slične vesti