3.6 C
Belgrade
01/12/2022
region zemlja

Михаило Грбић: Хорор прича

Михаило Грбић

ХОРОР ПРИЧА

Био једном један дечак који је волео да чита. Читао је све чега је могао да се дочепа и волео је да иде у своју омиљену књижару. У једном тренутку схватио је да је прочитао већину књига коју књижара може да му понуди, па је питао продавца да ли можда има неку књигу коју му није показао. Продавац му одговори: „Па, заправо, имам… једну хорор причу… никоме је нисам показао“, и оде у мрачну, малу собу на крају књижаре. Након неколико тренутака врати се са великом, прашњавом књигом. Додаде је дечаку и он осети под прстима њене жуте, извитоперене странице. На старим, црним корицама књиге писало је „Смрт“. Продавац књигу радо продаде дечаку, уз попуст као верном читаоцу, по цени од 2000 динара.
Међутим, упозори дечака да никада не сме прочитати прву страну те књиге. Дечак даде обећање да неће. Прочита књигу и јако му се допаде. Али, ипак, радозналост да сазна шта се налази на првој страни те књиге постајала је све већа и већа. На крају, искушење га савлада и он одлучи да окрене прву страну књиге.
Док је полако окретао странице, језа му преплави цело тело. Осећао је како му хладан зној полако цури низ пребледело лице. Дрхтавим рукама окрете прву страну књиге и у последњем тренутку скрете поглед од страха. Прогута кнедлу и оклевајући, он сузним, крвавоцрвеним очима најзад погледа прву страницу. Тад испусти гласан врисак скамењен од ужаса и књига испаде из његових руку.
Ту, на првој страни писало је „Цена 800 динара“.

Михаило Грбић
Михаило Грбић

Друга награда часописа Авлија за најбољу дјечју поезију и прозу у региону: Михаило Грбић, 8б
Основна школа при Математичкој гимназији, Београд
професорка: Анђелка Петровић

Slične vesti

1 comment

nashknight 12/02/2014 at 11:32

Ovo je vic star sto godina, ne mogu da verujem da niko nije provalio…

Comments are closed.