5.7 C
Belgrade
09/12/2022
aforizmi rezultati konkursa Srbija

Минић и Тодоров победници конкурса „Зелени афоризам“

Панчево, 10. март – Сатиричар из Београда и уредник рубрике „Сатирикон“ у дневном листу „Политика“ Драгутин Минић Карло (1942) и сатиричар из Петроварадина Милан Тодоров (1951) равноправни су победници наградног конкурса „Зелени афоризам“, на тему „Екологија“, саопштио је данас жири на чијем челу је књижевник Зоран Т. Поповић, а чланови су били сатиричар Александар Чотрић и проф. др Ненад Ч. Бојат.

 

Поповић је истакао да су великим одзивом аутора из земље и иностранства и квалитетом афоризама испуњени циљеви Конкурса – „подизање еколошке свести, скретање пажње јавности на проблем загађења животне средине, као и критика одговорних за пропусте у овој области“.

Признање додељује Удружење књижевника и књижевних преводилаца Панчева. На Конкурсу је учествовало 55 аутора из Србије, БиХ, Црне Горе, Македоније, Хрватске и Шведске. Покровитељ награде је Скупштина града Панчева.

– Награда, која се састоји из плакете и новчаног износа, биће током марта уручена добитницима на свечаности у Панчеву – рекао је члан жирија Александар Чотрић и додао да је – планирано објављивање књиге под насловом „Зелени афоризам“, са најбољим афоризмима пристиглим на конкурс.

УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА
И КЊИЖЕВНИХ ПРЕВОДИЛАЦА ПАНЧЕВА

Slične vesti