25.1 C
Belgrade
08/06/2023
Bosna i Hercegovina poezija proza region

Литерарни конкурс за слијепа и слабовида лица

konkurs 2013ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС СПЕЦИЈАЛНЕ БИБЛИОТЕКЕ ЗА 2013. ГОДИНУ

Јавна установа Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске расписује Литерарни конкурс за 2013. годину.

Тема овогодишњег, шестог по реду конкурса је: Два вијека од рођења Његоша.

Конкурс је отворен за све. Пожељан је што већи одзив слијепих и слабовидих лица али и свих оних који имају списатељског дара.

На конкурс се могу слати радови из свих књижевних родова и жанрова.

Конкурс траје од 15. августа до 30. септембра ове године. Објављивани и награђивани радови, као и радови доспјели по завршетку конкурса неће се узимати у обзир.

Радови се примају на језицима из говорног подручја бивше Југославије, штампани на стандардном, брајевом писму или на компакт диску. Радове слати на адресу: Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица РС; Фране Супила 31 ф, 78 000 Бања Лука или на и-мејл: casopis.homer@gmail.com

Конкурс је анониман. Радови се достављају под шифром. У посебној коверти учесник доставља своју пуну адресу и шифру којом је означен рад.

Радове ће оцијенити стручни жири и издвојити три најбоља. Ауторима награђених радова, уз новчану награду, додјелиће се и диплома.

Резултати конкурса објавиће се 15. октобра 2013. године, на Дан бијелог штапа, а награђени радови биће објављени у посебној публикацији на форматима прилагођеним слијепим и слабовидим лицима, као и у часописима Библиотеке – звучном часопису „Хомер“ и часопису „Ријечи у прстима“ на брајевом писму.

За све додатне информације позовите број +387 51 344-532 или нам пишите на casopis.homer@gmail.com

Литерарни конкрс 2013.mp3

 

Slične vesti