3.3 C
Belgrade
28/03/2023
aforizmi konkursi za mlade autore satira Srbija

КОНКУРС „МОЈ ПРВИ АФОРИЗАМ“

aforistickiБЕОГРАДСКИ АФОРИСТИЧАРСКИ КРУГ РАСПИСУЈЕ КОНКУРС

„МОЈ ПРВИ АФОРИЗАМ“

Шанса за младе афористичаре

 Београд, 18. март – У жељи да подстакне афористичарско стваралаштво деце и омладине, Београдски афористичарски круг расписује конкурс на тему „Мој први афоризам“, намењен узрасту од 13 до 25 година.

Конкурс је отворен до 31. маја ове године, а право учешћа имају ствараоци  који  пишу на српском језику. Афоризме на тему стања у друштву, школе, породице, другова, културе, слободног времена, љубави или спорта треба послати електронском поштом на адресу електронске поште: satirafest@gmail.com

Сваки учесник може да пошаље до 30 афоризама, а уз афоризме потребно је послати и кратку биографију која садржи име и презиме, датум и место рођења, образовање, адресу становања и контакт телефоне.

Најбољи радови биће објављени у нашим листовима и часописима за децу и онима који имају хумористичко-сатиричне стране (Политика, Новости Данас, Илустрована, Хупер, Разонода…), као и у електронском часопису „Етна“. Најуспелији афоризми биће преведени и на стране језике. Ауторима који су се квалитетом издвојили припашће антологије, зборници и књиге наших афирмисаних афористичара.

Одлуку о најбољима донеће жири на чијем челу је председник Београдског афористичарског круга Александар Баљак.

Двоје најуспешнијих младих афористичара стећи ће право учешћа на „Сатира фесту“, најпрестижнијој смотри сатиричара на Балкану, која ће бити одржана у октобру ове године у Београду.

 Београдски афористичарски круг

Slične vesti