12.6 C
Belgrade
25/03/2023
Bosna i Hercegovina poezija proza region

Конкурси Друштва књижевника „СНАГА РИЈЕЧИ“, Приједор

 snaga rijeciДруштво књижевника „СНАГА РИЈЕЧИ“ Приједор

 објављује КОНКУРС

за Књижевне награде „Брако Марчета“ и „Принципово завјештање“, које ће бити уручене на Књижевној манифестацији „Приједорски књижевни караван“ у Приједору,  у јуну мјесецу ове године (датум ће бити саопштен приликом позивања учесника манифестације, на e-mail адресе или бројеве телефона које ће доставити уз радове), за најбољи рад у двије категорије, подијељене тематски, а не формално, и то:

  1. категорија – Књижевна награда „Бранко Марчета“ биће додјељена за најбољи рад поезије или кратке прозе на слободну тему,
  2. категорија – Књижевно-историјска награда „Принципово завјештање“ за најбољи рад поезије (није ограничено) или прозе (од 5-10 куцаних страница) на тему „Гаврило Принцип“, као допринос очувању историјске истине о овој за нас значајној личности.

У обе категорије жири ће додатно одабрати по три рада, којима ће додијелити похвале.

Награде су умјетничке слике једног од приједорских сликара и плакете, а похваљенима ће бити уручене писане похвале.

Награђени радови биће објављени у 2. броју Књижевног часописа „Приједорски потпис“ и у Зборнику радова „Приједорски књижевни караван 2“, а у овом другом биће објављени похваљени радови и остали квалитетни радови пристигли на конкурс.

Радови (максимално 2 рада у свакој категорији по аутору) се могу слати до 20. априла 2014. године, на e-mail адресу snagarijeci@yahoo.com са кратком биографијом (не више од 10 куцаних редова, фонта Times new roman 12) и сликом аутора, бројем телефона и e-mail адресом. Радови, у три примјерка, се могу послати и поштом на адресу: ДК „Снага ријечи“ Приједор (Сузана Ступар, предсједник), Петрово бб, 79101 Приједор, РС, БиХ, уз обавезан примјерак у електронском издању (CD или други меморијски медиј). Истим фонтом потребно је куцати и све достављене радове. Писмо може бити чирилица или латиница, али ће у публикацијама радови бити објавњени на ћириличном писму.

Право учешћа имају сви аутори који стварају на српском језику без обзира на мјесто становања.

Предсједник

ДК „Снага ријечи“ Приједор

Сузана Ступар

Slične vesti